Hem NYHETER Atea och Kenswed Academy startar it-utbildning i Kenya

Atea och Kenswed Academy startar it-utbildning i Kenya

Publicerat av: Redaktionen

Kenswed Academy har sedan 2011 drivit en gymnasieskola utanför Nairobi i Kenya för att hjälpa utsatta ungdomar, ofta från slumområden.

För att minska steget från examen till jobb byggs nu en yrkeshögskola.

Där kommer elever bland annat att kunna lära sig ICT och programmering med stöd från it-företaget Atea.

Det långsiktiga partnerskapet sträcker sig över flera år och förutom finansiell hjälp kommer Atea att bidra med kompetensstöd, it-utrustning och utformning av innehåll till utbildningen.

– Vi besökte Kenswed Academy förra året och blev väldigt imponerade av deras insatser på plats. Vi tror starkt på att göra mer än punktinsatser och när öppningen kom att vara med om att starta en it-utbildning kändes det som ett givet samarbete för oss, säger Carl-Johan Hultenheim, vd på Atea Sverige.

Atea och Kenswed Academy startar it-utbildning i Kenya

Kenswed Academy startades med syfte att erbjuda unga en ljusare framtid med kunskap som bas. Skolan har gjort stor skillnad för ungdomarna men över tid har man identifierat ett gap mellan utbildning och jobb. Därför bygger Kenswed Academy tillsammans med huvudfinansiären Zelmerlöw & Björkman Foundation nu den yrkeshögskola som ytterligare ska hjälpa skolans avgångselever till jobb. Ett av områdena man satsar på är ICT och programmering.

– Vi har valt ut ett antal områden där vi ser att praktiska utbildningar leder till jobb, varav ICT och programmering är ett. Vi är jätteglada att vi nu får utveckla och bygga upp utbildningen tillsammans med en så kunnig och engagerad partner som Atea, säger Magdalena Jennstål, Generalsekreterare Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Atea ersatte julgåvor till sina anställda och kunder för ett antal år sedan. Sedan dess har man stöttat olika initiativ såsom Musikhjälpen, Panzisjukhuset och senast utbildningar i entreprenörskap i Kenya. Detta gör man genom den medarbetardrivna fonden Ateas Hjälpande Händer, dit många av Ateas anställda väljer att månatligen donera en del av sin lön. Även företaget donerar summor till dessa insatser, och med gemensamma krafter kommer man nu att fokusera på yrkesutbildningen i Kenya.

– För Atea är det en viktig del av vår kultur att löpande stödja insatser som ökar människors självbestämmande och utveckling. Det har vi tagit fasta på här och ser fram emot att från start vara med och dela med oss av all kompetens, erfarenhet och engagemang som finns i bolaget, sammanfattar Carl-Johan Hultenheim.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>