Att bara studera online kopplas till sämre psykiska hälsa
Hem HÄLSA Att studera online kopplas till sämre psykiska hälsa

Att studera online kopplas till sämre psykiska hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Under COVID gick många högskolor och universitet över till att bara ha onlineundervisning.

En ny studie visar att distansundervisning kan försämra studenternas mentala hälsa, jämfört med att blanda onlinestudier och live-undervisning.

Data från 60 000 högskolestudenter i USA visade att de som bara gick onlinekurser hade högre nivåer av ångest jämfört med de som hade liveundervisning även om de haft tidigare ångestbesvär, om de haft covid-19 eller om de umgicks med vänner på fritiden.

Universitet och högskolor bör erbjuda stöd till distansstudenter

Att bara studera online kopplas till sämre psykiska hälsa

Distansundervisning ger sämre psykisk hälsa. Foto: Pixabay. CC0.

Resultaten är i linje med tidigare fynd som visar en kraftig ökning av psykisk ohälsa bland unga amerikaner. Under hela läsåret 2020-2021 uppfyllde över 60 procent av studenterna kriterierna för minst en psykisk diagnos.

”Högskolor och universitet bör vara medvetna om den psykiska belastningen som är kopplad till att bara ha distansundervisning och överväga stöd för studenter studenter som går helt online-baserade utbildningar”, kommenterar David Grönte, överläkare i psykiatri.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>