Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Beviljat projekt för digitala utbildningar för besöksnäringen i Sörmland

Beviljat projekt för digitala utbildningar för besöksnäringen i Sörmland

Publicerat av: Redaktionen

STUA har sökt projektmedel för ”Kompetensutveckling för permitterade, varslade och anställda” från Europeiska Socialfonden.

I fredags kom beskedet att projektet ”E-kurser besöksnäring Sörmland” beviljats, som ska kunna erbjuda utbildning genom bl a e-kurser, workshops och livesändningar med interaktion i olika ämnen.

Beviljat projekt för digitala utbildningar för besöksnäringen i Sörmland

De är olika sett till utformningen för ledare i besöksnäringen och medarbetarna, samt byggs i flera steg, och ska stärka besöksnäringen i Sörmland att bli mer konkurrenskraftig.

Effekterna av Corona-viruset har fått och får fortsatt stora konsekvenser för besöksnäringen. Ju längre det pågår, desto större påverkan. Besöksnäringen står i ett läge där de snabbt behöver öka efterfrågan, från helt nya målgrupper, men det kräver förändrade arbetssätt, och ibland helt nya.

Utbildningarna ska matcha företagens och personalens behov, för att kunna ställa om mot nya trender, målgrupper kort- och långsiktigt. De ges ökad kunskap kring t ex scenarioplanering, marknader, målgrupper, försäljning, digitaliseringens möjligheter för snabbare förändringar och omställning nu och i framtiden.

-”I april gjorde vi en kortare enkätundersökning kring behov på utbildning hos besöksnäringen kort- och långsiktigt”, säger Pernilla Nordström, Operativ verksamhetsledare på STUA. ”Under juni-augusti följer vi upp med intervjuer med företag för att ännu bättre matcha deras behov in i projektets utbildningar”.

Besöksnäringen är ofta mindre företag, som ibland kan ha svårt att skicka iväg personal på utbildning, men behovet att utbilda personalen finns där och stärker både individernas och företagens konkurrenskraft.

-”Vi vill med projektet både skapa förutsättningar för utbildning nu, men även skapa ett hållbart arbetssätt genom ett kunskapsbibliotek för besöksnäringen i Sörmland, som kan användas av flera, nu och i framtiden”, avslutar Pernilla Nordström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>