Hem NYHETER Carolina Klüft blir ny verksamhetschef för Generation Pep

Carolina Klüft blir ny verksamhetschef för Generation Pep

Publicerat av: Redaktionen

Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna och har arbetat som projektledare för Generation Pep sedan 2016.

ultitalangen Klüft har en framgångsrik karriär inom friidrott bakom sig och har de senaste åren haft flera uppdrag som programledare och föreläsare vid sidan av arbetet med Generation Pep.

Carolina Klüft blir ny verksamhetschef för Generation Pep

Carolina Klüft, ny verksamhetschef för Generation Pep

Carolina kommer nu utöka sitt engagemang för Generation Pep och ta rollen som verksamhetschef för teamet som arbetar för att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

– Vi är glada för att Carolina nu har möjlighet att lägga mer tid och fokus på Generation Pep och leda arbetet i teamet. Carolina har ett stort samhällsengagemang och är den starka kraft och röst som vi behöver för att få individer och organisationer att agera och engagera sig för barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vår förhoppning är att Carolina kan göra Generation Pep till en folkrörelse som inte lämnar någon i Sverige oberörd, säger Elin Annwall, verksamhetschef för Kronprinsessparets stiftelse.

– Jag känner mig både glad och tacksam inför min nya roll i Generation Pep. Jag brinner verkligen för barn och ungas hälsa och ser fram emot att utöka mitt engagemang. Samtidigt är jag väldigt peppad över att leda vårt grymma team i arbetet framåt, säger Carolina Klüft.

Gerda Nilsson Tjernström har beslutat att lämna Generation Pep, men arbetar kvar i organisationen under våren för att lämna över till Carolina.

– Gerda har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla Generation Pep till att idag vara en etablerad och erkänd organisation. Hon har lett organisationen genom en tillväxtfas och skapat tydligare strukturer för arbetet. Hon har bland annat bidragit starkt till utvecklingen av våra egna initiativ såsom Generation Peps skolsatsning Pep Skola och Pep-rapporten, en nationell undersökning av barns hälsovanor, säger Elin Annwall.

– Jag är otroligt stolt över det Generation Pep har åstadkommit på kort tid. Det har varit en stor förmån att få vara med och forma verksamheten tillsammans med vårt engagerade och kompetenta team, och med stöd av de organisationer, företag och privatpersoner som delar vår vision om bättre hälsa för alla barn och unga. Jag är övertygad om att Carolina är helt rätt person att leda arbetet framåt i nästa steg, säger Gerda Nilsson Tjernström.

Carolina Klüft tillträder sin tjänst från och med den 14 januari 2019.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>