Hem EVENT De är finalisterna till Skolledargalan

De är finalisterna till Skolledargalan

Publicerat av: Redaktionen

Imorgon samlas skolledare från hela landet på Berns Salonger i Stockholm för att kora tre vinnare på Skolledare21 – en konferens och gala vårt lands viktigaste chefer.  

Galans syfte är att lyfta fram skolledare som förtjänar att bli uppmärksammade för sina förtjänstfulla insatser. Av åtta finalister ska tre vinnare utses till tre priser: Årets rektor, Årets digitaliseringsledare och Ung Skolledare.

Årets rektor

Maria Lilja – Rektor på Vivalla förskolor, Örebro kommun

De är finalisterna till Skolledargalan

Finalisterna till Skolledare21 2020

Marias ledarskap präglas av ett utvecklande och utmanande förhållningssätt som stärkt kvaliteten, behörigheten och arbetsmiljön på bara drygt 2 år och byggt en stark ”vi-känsla”. Tillit, dialog och delaktighet genomsyrar allt arbete som sker. Verksamhetsbesök och fokus på undervisningsbegreppet är prioriterat för att lyfta alla. Här finns mycket att lära säger Barn- och elevombudsmannen.

Pia Solberg – Rektor på Magelungen gymnasium, Göteborg

Pia utmanar lärarnas sätt att tänka och skapar en stark känsla av sammanhang för skolans gemensamma uppdrag och värdegrund. Elevhälsan är ett uppdrag för alla, med fokus på att förbättra elevernas resultat och hela utbildningssituationen. Pias pedagogiska ledarskap präglas av goda relationer, tydlighet och engagemang för medarbetare och elever. En person med drivande framtidsanda!

Semira Vikström – Rektor på Visättraskolan, Huddinge kommun

Semiras ledarskap har fört en skola i ett socio-ekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen. ”En av de bästa skolor vi varit på”.

Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna.

Ung skolledare

Johanna Linder – Biträdande Rektor på Polhemsskolan Gävle kommun

Orädd och ödmjuk. Med en tydlig bärande idé leder Johanna Linder sina medarbetare till att våga prova nya former för såväl lärande som program.

Jenny Nyberg – Rektor på Oxievångsskolan, Malmö Stad

Stolt men aldrig nöjd. Med en oförtruten glöd leder Jenny Nyberg en skolenhet där hennes förståelse för organisationsbyggande har haft avgörande betydelse för framgång.

Josef Holmqvist – Biträdande Rektor på Sundsgymnasiet, Vellinge kommun

Visionär och lösningsorienterad. Med en unik kombination av kunnighet, ödmjukhet och styrka, har Josef Holmqvist omfamnat ett komplext uppdrag och skapat tydlighet och samsyn på sin skola.

Årets digitaliseringsledare

Sara Penje – Utvecklingschef, Lidingö stad

Genom sitt fokus på digitalisering och systematiska kvalitetsförbättringar har Sara varit en förgrundsperson i utvecklingen inom förskola och grundskola.

Sara har under många år i olika ledande positioner skapat strukturer som möjliggör forskningssamarbeten samt en kultur där medarbetare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

I tider av kompetensbrist inom skolan har hennes utvecklingsarbete lett till att fler medarbetare trivs och söker sig till skolorna.

Stojanka Drinic – Biträdande rektor på Nya Elementar, Stockholm stad

Stojanka brinner för att skapa en lärande organisation där digitaliseringen är en naturlig drivkraft. Hon inspirerar till samarbete med andra skolor, tar emot studiebesök och har engagerat skolan i forskning och utveckling av digitala lärresurser.

Stojanka har alltid medskapande och reflektion som grund och använder digitaliseringens alla möjligheter att inspirera elever och lärare och får dem att gemensamt skapa en skola i sin tid.

Jenny Nyberg – Rektor på Oxievångsskolan, Malmö stad

Jenny har drivit ett modigt och engagerande ledarskap vilket skapat en skola där både medarbetare och elever har utvecklats med hjälp av digitalisering och moderna arbetssätt. Förändringsarbetet har byggt på goda relationer och ett aktivt ledarskap som beskrivs i boken ”Att organisera för en digital skola”. Jenny är en innovativ ledare som vågar lita på sitt hjärta samtidigt som hennes arbete är både långsiktigt, strategiskt och systematiskt.

Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>