Skolon EdTalk bjuder in lärare, ledare och IKT-ansvariga till en kostnadsfri, inspirerande eftermiddag med fokus på hur vi alla tar oss an digitaliseringens krafter i klassrummet på bästa sätt.
Med på turnén finns flera särskilt inbjudna föreläsare, vilka är med på tåget när EdTalk kommer till Örebro?
Skolon EdTalk är mötesplatsen för de i skolans värld som är intresserade av att diskutera och utveckla både skolan och sig själva med hjälp av educational technology och den våg av digitalisering som just nu är en del av skolvardagen.
På Skolon EdTalk, eftermiddagen den 31 mars, har Skolon bjudit in ett flertal profiler för att ge inspiration och konkreta digitaliseringstips, men även för att samtala om hur vi alla kan utveckla skolan med hjälp av teknologi och framför allt – hur vi får alla i skolans värld med på digitaliseringståget.
På Skolon EdTalk i Örebro föreläser:
SÅ FÅR VI DIGITALA SKOLVERKTYG OCH LÄROMEDEL ATT FUNGERA I KLASSRUMMET
Sebastian Matuska, Skolon
Hur ser vi till att tiden i det digitala klassrummet läggs på undervisning istället för tekniktrassel? Hur får vi våra digitala skolverktyg och läromedel att fungera på ett enklare sätt tillsammans? Sebastian från Skolon ger sina bästa tips på hur ni kan arbeta smartare digitalt på er skola, hur ni kan utveckla er digitala verktygslåda och även se till att säkra att alla, både lärare och elever, är med på digitaliseringståget.
NYTTAN MED DIGITALA LÄRRESURSER
Anette Persson, förstelärare och Andreas Persson, Liber
Lyssna på hur förstelärare Anette Persson från Stenbackaskolan i Asarum planerar undervisningen, hjälper elever, delar ut uppgifter och följer elevernas arbete med hjälp av digitala läromedel. Deltar på scen gör även Andreas Persson, från Liber, expert på bland annat Spektrum NO för år 4-6 och 7-9.
10 ANLEDNINGAR ATT BLI DIGITAL – SÅ NYTTJAR DU DIGITALISERINGENS KRAFT I KLASSRUMMET
Gabriel Wallén, Skolon
Dagens unga växer upp och lever med digitaliseringen i ådrorna. Hur kan du som lärare dra nytta av ett digitalt arbetssätt i klassrummet? Varför ska du göra det och hur kan du se de digitala möjligheterna i ditt arbete, utan att behöva vara ett teknikproffs?
Gabriel Wallén från Skolon, och tidigare IKT-strateg i Täby kommun, ger dig en bakgrund, nutid och framtid för den digitala skolan och 10 starka anledningar till varför du ska hänga med på tåget!
NYCKLAR TILL ATT LYCKAS MED DIGITAL LÄSNING
Cecilia Lilja, Digilär
Att läsa och förstå digital text kräver andra förmågor än att läsa en bok.
Hur kan du arbeta med läsningen med hjälp av stöttande funktioner som även underlättar för elever med lässvårigheter? Hur kan du använda motivation, feedback och anpassade verktyg för att underlätta för eleven?
WORKSHOP: DIGITALIST, JAVISST!
Tillsammans tar vi oss en funderare på hur var och en av oss kan ta ett nytt digitalt kliv in i framtiden. Resultatet får du med dig hem, så att du kan checka av vad du gjort och så att du kan ge dig själv en klapp på axeln!