Hem NYHETER Drömjobbare får pitcha hos Creative Dragons

Drömjobbare får pitcha hos Creative Dragons

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren startade läkarstudenten Ismael Hamoudi upp sin affärsidé om att skapa en app för att kartlägga elevers psykiska hälsa i grundskolan.

Detta var en del i Bergslagens Sparbanks projekt Drömjobbet, där unga entreprenörer får chans att testa sina affärsidéer.

Efter sommaren har Ismael fortsatt utvecklingen av appen och en prototyp är framtagen.

Drömjobbare får pitcha hos Creative Dragons

Ismael Hamoudi

I samarbete med Örebro universitet har de även gjort en marknadsundersökning med elevhälsan på 10 skolor i Bergslagen och Mälardalen där man undersökt hur skolorna idag jobbar med frågan.

Vanligtvis så sker det i pappersform 1-2 gånger per år. I Ismaels version, som inte bara är digital och väldigt pedagogisk för barnen med bilder och emojis, så är tanken att detta ska kunna kontrolleras varje vecka.

På så vis får skolan, pedagoger och elevhälsan chans att snabbt kunna identifiera och ingripa om någon elev mår psykiskt dåligt. Möjligheten till effektiv uppföljning och statistik ökar också avsevärt. Samtliga tillfrågade ställde sig mycket positiva till Ismaels app.

Nu har Ismael, tillsammans med sex andra, blivit utvald att få pitcha sin idé inför Creative Dragons i Örebro. Creative Dragons är ett pitchevent som arrangeras i Örebro där entreprenörer får chansen att pitcha sin affärsidé inför en grupp investerare. Som arrangör av Drömjobbet är banken oerhört stolta att vår Drömjobbare Ismael får chansen och önskar honom Stort Lycka till!

I år sker pitcheventet digitalt och går av stapeln torsdag 10 december kl 17.00.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>