Drop the bass – med Ecophons nya väggabsorbent för skolor
Hem NYHETER Drop the bass – med akustikföretaget Ecophons nya väggabsorbent för skolor

Drop the bass – med akustikföretaget Ecophons nya väggabsorbent för skolor

Publicerat av: Redaktionen

Akustikföretaget Ecophon lanserar Akusto Wall C Extra Bass, ett nytt akustiksystem för väggar med tredubbel absorption av lågfrekvent buller.

Systemet har absorptionsklass A och är specifikt utvecklat för lärmiljöer med tuffa krav på god akustik.

Akusto Wall C Extra Bass finns i 36 färger, består av över 60 procent återvunnet material och är helt återvinningsbar.

Akusto Wall C Extra Bass är utvecklat för att förbättra ljudmiljön i skolor och andra lärmiljöer. Det nya akustiksystemet absorberar effektivt vanliga lågfrekventa ljud såsom ventilation, ljud från projektorer och annan teknik.

– Effektiv inlärning kräver god ljudmiljö. Dålig akustik i skolor påverkar elever och lärares koncentration och hälsa. Barn med särskilda behov, exempelvis barn med hörselnedsättning eller en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, drabbas värst. Vårt nya system hanterar ett av de största hindren för god akustik: de svåråtkomliga basljuden, säger Ida Cederlund, konceptutvecklare Skola, Ecophon.

Akusto Wall C Extra Bass absorberar tre gånger så mycket lågfrekventa basljud som vanliga absorbenter. Systemet monteras med en nyutvecklad profil som ger en skuggeffekt bakom panelen. Akusto Wall C-panelen är synlig medan absorbenten Akusto Extra Bass, döljs bakom. Systemet finns i totalt 36 färger i Texona och Akutex FT-ytor.

Drop the bass – med Ecophons nya väggabsorbent för skolor

– Det nya systemet ger arkitekter och inredningsdesigners möjlighet till innovativa designval utan att kompromissa med ljudmiljön. Hållbarhetsaspekterna är en bonus. Systemet är helt återvinningsbart och består av minst 60 procent återvunnet material, säger Marie Clint, marknadschef på Ecophon.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>