Haninge kommun värd för internationell skolkonferens
Hem KOMMUNER Haninge kommun värd för den internationella skolkonferens

Haninge kommun värd för den internationella skolkonferens

Publicerat av: Redaktionen

Haninge kommun kommer för sjätte gången stå värd för den internationella skolkonferensen researchED Scandinavia 2023.

På konferensen medverkar nationella och internationella framstående talare inom skolutveckling.

Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av den senaste forskningen inom skola och pedagogik.

Nytt för i år är att ett flertal föreläsningar vänder sig till vårdnadshavare.

Konferensen äger rum den 6 maj på Fredrika Bremergymnasiet. Talarlistan innehåller imponerande namn som bland annat: Maria Jelmini, författare och vetenskapsjournalisten på SvD, Paul Kirschner, professor, Barbara Wasson, professor, Arnold Pears, professor, Emma Leijnse, författare och journalist, Elisabet Nihlfors, professor och även Haninge kommuns praktiknära forskningsprojekt K-ULF.

– Det är väldigt roligt att vi kan fortsätta vårt samarbete med researchED och det ger oss ett tillfälle att lyfta fram vårt forsknings- och utvecklingsarbete och lära av andra. Det är hedrande att så många vill komma hit och medverka, säger Henrik Lindh, utbildningsdirektör, Haninge kommun.

Innehåll med bredd och djup

Haninge kommun värd för internationell skolkonferensKonferensen spänner över det mest intressanta som händer inom skolan just nu. Deltagarna erbjuds både bredd och djup kring till exempel Chat-GPT, praktiknära forskning, internationalisering, kognitiv psykologi, studiestrategier, digitala verktyg, formativa undervisningspraktiker, learning analytics, lärares kompetensutveckling, organisation, ämnesdidaktik, vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet, lärares välmående, och bildningsperspektivet i läroplanerna.

Lärardriven organisation

Organisationen researchED är en ideell lärardriven organisation som har sitt ursprung i Storbritannien och startades av Tom Bennett och Hélène Galdin-O’Shea, båda med mångåriga erfarenheter som lärare i Storbritannien. Den första konferensen hölls i London 2013 och har sedan dess spridits vidare och drivs fortfarande med hjälp av samarbetspartners runt om i världen, som Amsterdam, Philadelphia och Kapstaden och i Haninge kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>