Beetroot Academy satsar i Sverige
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Beetroot Academy satsar i Sverige

Beetroot Academy satsar i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

För att få in fler kvinnor och invandrade akademiker i tech- och IT-branschens bristyrken introducerar IT-skolan Beetroot Academy den fem veckor lång introkurs Tech Summer Marathon.

Kursen, som är helt kostnadsfri, är ett pilotprojekt syftar till att ge deltagarna en praktisk inblick i branschen och med möjligheten att ansöka om ett stipendium efter att kursen är avklarad även starten på en ny karriär.

Beetroot Academy är en del av det svensk-ukrainska techbolaget Beetroot och har sedan start drivit hållbarhetsfrågor som en del av sin affär. I Ukraina, där huvuddelen av verksamheten finns idag, har man konsekvent satsat på att bland annat få fler kvinnor att välja en karriär inom IT men också omskolat vuxna internflyktingar som förlorat jobb och inkomst till följd av kriget i östra Ukraina.

”Tech- och IT-branschen bjuder på många karriärmöjligheter. Vi vill visa på bredden som finns och att det inte bara handlar om kodning eller programmering. Det har vi gjort på ett väldigt framgångsrikt sätt i Ukraina och vår förhoppning är att vi på sikt kan bidra till samma positiva förändring vad gäller att bygga mångfaldiga talangpooler i branschen”, säger Anastasiia Klonova på Beetroot Academy i Sverige.

Kursen startar den 16 augusti och pågår under fem veckor. Under kursen, som genomförs digitalt, får deltagarna utforska fem olika karriärvägar inom IT och tech; IT-projektledning, UI/UX-design, Front-end, Python och QA. Beetroot Academy kommer också att ge ut flera stipendier för att studera vidare inom den valda karriär-banan till deltagare som genomfört och klarat kursen.

Beetroot Academy satsar i Sverige”Vårt arbete med vuxna internflyktingar i Ukraina har visat att man kan omskola sig oavsett ålder och tidigare erfarenhet, bara man har någon slags grundutbildning. Det här är ett sätt för oss att visa att det finns relativt snabba omskolningsmöjligheter till IT-yrket. Det är en möjlighet för många, oavsett om det handlar invandrade akademiker eller äldre, särskilt äldre kvinnor, som hamnat i omställning till följd av den snabba digitaliseringen. Att då omskola sig via en IT-utbildning kan ge en nystart i karriären”, fortsätter Anastasiia Klonova.

Kurserna inkluderar bland annat både teoretiska och praktiska uppgifter samt seminarier som hålls av lärare från Beetroot Academy som är verksamma inom motsvarande områden. Kursen ges på engelska. Anmälan görs på Beetroot Academys hemsida och sista anmälningsdag är 10 augusti 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>