Hem NYHETER Ett unikt samarbete som ger fantastiska resultat!

Ett unikt samarbete som ger fantastiska resultat!

Publicerat av: Redaktionen

Vi är många som är stolta att vara partners till Destination Gymnasiet och deras arbete för den unga människan.

Vi är ett antal företagare från olika branscher inom Borås näringsliv som brinner för att unga människor ska lyckas och ta sig vidare i livet. Vi vill att boråsarna ska må bra.

Ett unikt samarbete som ger fantastiska resultat!

Genom Destination Gymnasiet har under läsåret ett sjuttiotal elever från främst årskurs nio fått, och tagit, chansen att plugga matte vid ett tillfälle i veckan. Elever som i början på läsåret saknat betyg eller riskerat att tappa sitt betyg i matte. Av de elever som startade under höstterminen, och har läst extra hos Destination Gymnasiet under hela läsåret, har 98% klarat minst godkänt. Om vi räknar samtliga elever, oavsett när de har påbörjat mattehjälpen, är resultatet 93,3% som minst nått godkänt. Som företag blir man otroligt stolt när man får ta del av resultatet av det arbete som såväl eleverna som Destination Gymnasiet gör.

– För oss på Effektiv, som är en stolt partner till detta arbete, värmer det extra i hjärtat då vi vill vara med och bidra för att skapa goda förutsättningar för de unga i samhället – både i och utanför skolan. Lyckade studier är en av de största skyddsfaktorerna för att inte riskera framtida utanförskap och som lägger en grund till framtida möjligheter och yrkesval, säger Mathias Svensson VD på Effektiv.

– Ett år extra i skolan kostar samhället ca. 110.000 per elev
– Ett liv i utanförskap är en kostnad större än siffror
– Ett läsår på Destination Gymnasiet kostar ca. 12.000/elev

Destination Gymnasiet är ett samarbete som bygger på att näringslivet finansierar kostnaden för de studiecoacher som är avlönade i satsningen och att mattehjälpen är kostnadsfri för de elever som deltar.

– Att se att sponsringen ger konkreta, förbättrade resultat får oss som partners att känna oss riktigt glada. Tillsammans har vi chans att göra skillnad, fortsätter Mathias Svensson.

Stolta partners till Destination Gymnasiet:

Effektiv
AB Bostäder
Länsförsäkringar Älvsborg
Bockasjö
Kanico
Speed
Centiro
Nordiska Textilakademin
Gina Tricot
Beyond
Sparbanken Sjuhärad
GradeUp
Rotary

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>