Hem POLITIK Falu Frigymnasium tar emot utmärkelsen Bättre Skola 2016

Falu Frigymnasium tar emot utmärkelsen Bättre Skola 2016

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagen tar Falu Frigymnasium emot SIQs utmärkelse Bättre Skola 2016.

Utmärkelsen uppmärksammas vid en ceremoni i anslutning till Rikskonferensen Bättre Skola, som äger rum i Örebro.

– Det är oerhört glädjande och inspirerande att ta del av allt bra som görs i landets skolor.

Falu Frigymnasium tar emot utmärkelsen Bättre Skola 2016

Tyvärr domineras den allmänna beskrivningen av skolan av negativa bilder. För att underlätta för alla skolor att bli bättre behöver de framgångsrika arbetssätten få större uppmärksamhet och spridas mellan skolorna.

Därför hoppas jag att nu många skolor, såväl kommunala som fristående nyfiket undersöker hur Falu Frigymnasium jobbar för att åstadkomma detta framgångsrika och systematiska kvalitetsarbete, säger Ulla Hamilton, vd för Friskolornas riksförbund och ledamot i domarkommittén.

SIQ driver den årliga utmärkelsen tillsammans med Skolverket på uppdrag av Utbildningsdepartementet sedan 2006. Syftet är att stödja utvecklingen av det systematiska kvalitetsarbetet i skolan.

Hela motiveringen till utmärkelsen

Med en föredömlig processtyrning utgör Falu Frigymnasium en klar inspirationskälla och nationell förebild för andra skolor, förskolor och verksamheter att lära av. Utvecklingen på skolan drivs framåt i ett årshjul utifrån processresultat och kundönskemål med ett brett engagemang från medarbetarna via team och systematiska dialoger mellan medarbetare och ledningen.

Kundfokus i verksamheten är tydligt och användande av förbättringsverktyg är förankrat både bland lärare och elever. Skolan visar tydligt sambandet mellan val av arbetssätt, tillämpningen av dessa arbetssätt, uppföljningen av resultaten av tillämpningen och lärandet för att ständigt uppnå bättre resultat. Falu Frigymnasium är med sin starka kvalitetskultur ett lysande föredöme och har gjort sig välförtjänt av Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2016.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>