Hem NYHETER FEI samarbetspartner till VERCITY: Sveriges första galleria för framtidens lärande

FEI samarbetspartner till VERCITY: Sveriges första galleria för framtidens lärande

Publicerat av: Redaktionen

Idag 23 mars öppnar Sveriges första galleria för högre utbildning, kreativ utveckling och lärande – Vercity, i Nacka.

FEI, med det innovativa distansutbildningskonceptet FEI FLEX och gedigna bakgrund inom ekonomiutbildningar, är samarbetspartner för att ta fram nytänkande läromiljöer.

– Vercity är ett spännande projekt om framtidens kunskapsinhämtning och lärande. Vi vill vara med och bidra till denna unika mötesplats för samarbeten mellan discipliner, aktörer och människor, säger Magnus Rolf, vd på FEI och som talar under invigningen.

Vercity är ett initiativ av Nacka kommun där utbildningsaktörerna FEI, AcadeMedia, Nackademin och RISE, Research Institutes of Sweden, i ett samarbete ska utforska och testa olika läromiljöer som säkerställer att Sverige fortsätter vara ledande på kunskap och utveckling.

FEI samarbetspartner till VERCITY: Sveriges första galleria för framtidens lärande

– Utbildningssystemet behöver förändras för att förbli relevant för de som ska utbilda sig i framtiden, man kommer bli tvungen att fylla på med kunskap flera gånger under arbetslivet, säger Hanna Elving, förändringsledare på Nacka kommun.

FEI blev tillfrågade tack vare det innovativa distansutbildningskonceptet FEI FLEX och kompetens av ekonomiutbildningar.

– Med sina digitala klassrum erbjuder FEI högre utbildning på ett väldigt kreativt, bra och enkelt sätt. Alla samarbetspartners till Vercity är modiga och visionära, de delar en vision om att vi ska arbeta tillsammans för att skapa bättre utbildning, säger Hanna Elving.

Under våren 2018 erbjuds kurser inom välfärd, digitalt ledarskap, bygg och ekonomi. Gallerian invigs 23 mars och FEIs vd Magnus Rolf är en av talarna.

– Vercity vill arbeta med utbildning på samma tillgängliga sätt som vi gör. Det ska vara lätt att ta till sig kunskap, oavsett ålder eller vilket skede i livet du är, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Vercity invigs 23 mars 2018. Bland gästtalarna syns Klara Adolphson från Decoding X, Ulf Skarin från EdTech Sweden, Babak Azarmi från TRANS94 och Fredrik Torehammar från Stockholms Handelskammare. Tillsammans kommer de att prata om innovation och framtidens lärande.

Adress: Nacka Forum, Forumvägen 14

Läs mer om VERCITY

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>