Fortsatt distansundervisning på Rodengymnasiet även efter påsklovet
Hem KOMMUNER Fortsatt distansundervisning på Rodengymnasiet även efter påsklovet

Fortsatt distansundervisning på Rodengymnasiet även efter påsklovet

Publicerat av: Redaktionen

Rodengymnasiet kommer fortsätta med fjärr- och distansundervisning även efter påsklovet med hänvisning till den i dagsläget ökande smittspridningen i regionen. 

Fortsatt distansundervisning på Rodengymnasiet även efter påsklovet

Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att rekommendationen om fjärr- och distansundervisningen inte kommer förlängas efter den 1 april 2021.

Rodengymnasiet kommer dock fortsätta med växelvis fjärr- och distansundervisning även efter påsklovet med hänvisning till den i dagsläget ökande smittspridningen i regionen.

– Vi kommer noga följa utvecklingen och göra en ny bedömning efter påsklovet för att då se om det finns möjlighet att eleverna kan få ökad närundervisning, säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden.

Rodengymnasiets rektor beslutar om utbildningens upplägg och utformning inom ramen för beslutet. En eventuell återgång till närundervisning, alltså med fler elever på plats i skolan, kan ske beroende på smittspridningens utveckling och då succesivt och i samverkan med barn- och utbildningskontorets ledning.

Utbildningsnämndens presidium beslutade den 10 februari att införa växelvis fjärr/distansundervisning skulle bedrivas fram till 1 april. Utbildningsnämndens ordförande beslutar nu alltså att förlänga detta beslut för att förhindra trängsel och minska risken för smittspridning i Rodengymnasiets lokaler. Beslutet kommer gälla till och med 11 juni 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>