Hem NYHETER Fujitsus satsning på offentlig sektor ger resultat – ska digitalisera dansk kommun efter upphandlingsvinst

Fujitsus satsning på offentlig sektor ger resultat – ska digitalisera dansk kommun efter upphandlingsvinst

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu blir ny strategisk partner i digitaliseringsarbetet i Høje-Tåstrup, en förortskommun till Köpenhamn i Danmark.

Avtalet är på fyra år och är värt 40 miljoner danska kronor (ca 55 MSEK).

Fujitsu får kontraktet efter en EU-upphandling där de avgörande kriterierna var pris, kvalitet och integrationsförmåga. Avtalet innebär att Fujitsu från och med april 2019 kommer att ansvara för att operera kommunens IT-system samt sköta service och underhåll av IT-infrastruktur och applikationer.

Fujitsus satsning på offentlig sektor ger resultat – ska digitalisera dansk kommun efter upphandlingsvinst

Upphandlingen är ett resultat av Fujitsus utökade satsning på outsourcing-kontrakt mot offentlig sektor i Europa, och ett kvitto på allt fler kommuner har insett fördelarna med outsourcing av IT.

Tidigare i år vann Fujitsu en stor upphandling för Groningens kommun i Nederländerna, och sedan 2018 är man även Stockholm stads leverantör av ICT-tjänster för stadens 780 skolor och förskolor.

Per Aalbæk Nielsen, kommunchef Høje-Tåstrup säger: ”Vi ser fram emot att utöka vårt samarbete med Fujitsu, som vi ser på som vår strategiska co-creation-partner som hjälper oss att driva kommunens önskade nivå av digitalisering.”

David Lange, Head of Sales och Industry Leader för offentlig sektor på Fujitsu Skandinavien kommenterar: ”Uppgiften att leda förvandlingen av kommunens digitala kapacitet är ett kvitto på Fujitsus stora investeringar i erbjudandet till offentlig sektor, såväl i Danmark som andra europeiska länder. Vi är en av få globala ICT-leverantörer som har bemanningen, expertisen, kompetensen samt de nyckelrelationer med storskaliga molnleverantörer som krävs för att skapa verklig förändring genom hybrid IT.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>