Hem NYHETER Fyra nya medlemmar i branschorganisationen Swedish Edtech Industry

Fyra nya medlemmar i branschorganisationen Swedish Edtech Industry

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar nu fyra bolag som nya medlemmar, tre helt nya spelare på marknaden och en etablerad.

Edtech har under året varit en av de viktigaste branscherna för att hjälpa utbildningsväsendet med sitt kärnuppdrag, att bedriva undervisning.

Swedish Edtech Industry samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn och våra nya medlemmar visar på bredden och mångfalden i sektorn, säger Jannie Jeppesen vd på branschorganisationen. Vi strävar efter låga trösklar för innovation och att kunderna kan välja tjänst efter behov. Då måste vi jobba gemensamt.

”Qlosr har en strategi som tydligt vänder sig till skolor där vi tror att Swedish EdTech Industry är en viktig spelare för oss leverantörer, vi ser fram emot att kunna bidra till en bättre skola genom detta.” -Joakim Ribb, CTO Qlosr

Vi tillhör ett av de mest digitaliserade utbildningssystemen i världen, men fick en digital strategi för skolväsendet på plats så sent som 2018. Inom högre utbildning har vi fortfarande ingen digital strategi.

Avsaknaden av samordning gör att vi har en del hål att laga. Ett arbete som måste göras tillsammans med både bransch, myndigheter och huvudmän.

Fyra nya medlemmar i branschorganisationen Swedish Edtech Industry

Vi och våra medlemmar har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och i utbildningssystemet för vuxna. Bland annat inköpsstöd och ett flertal it-tekniska standarder som ska underlätta informationsutbyte. Det är helt klart ett kvalitetstecken för ett företag att vara medlem hos oss, de bidrar då till ett gemensamt arbete och tar ansvar för utvecklingen, avslutar Jannie.

Qlosr: Levererar en väl fungerande IT-miljö till friskolor där hantering av identiteter, kopplingar mot system och modern hårdvara är ett grundkrav.

SciMind: SciMind utvecklades på Stockholms universitet och är ett system för att underlätta och förenkla hanteringen av studenternas uppsatser, från grundnivå till avhandlingar. Användningen ökar genomströmningen, sparar tid och ökar kvaliteten.

Meitner: En startup som släpper en helhetstäckande skolplattform under våren 2021.

RepresentEdTech: Konsulterar och återförsäljer edtechlösningar till kunder inom utbildning.

Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>