Hem NYHETER Gratis undervisningsmjukvara från BenQ hjälper utbildare att skapa den perfekta distansundervisningen

Gratis undervisningsmjukvara från BenQ hjälper utbildare att skapa den perfekta distansundervisningen

Publicerat av: Redaktionen

BenQ lanserar EZWrite Live, en gratis molntjänst som hjälper utbildare och lärare att skapa den bästa fjärrundervisningen.

I en global kristid, där elever och utbildare måste få vardagen att fungera utanför klassrummet, är de rätta verktygen avgörande.

Därför har den marknadsledande skärmtillverkaren BenQ lanserat EZWrite Live, ett gratis molnundervisningsverktyg som hjälper utbildare och lärare att skapa de perfekta undervisningsramarna för studerande och elever.

EZWrite Live är en gratis molnmjukvara som möjliggör enkelt skapande av en undervisningsmiljö som påminner om vardagen i ett traditionellt klassrum.

Med EZWrite Live är det möjligt att upprätta virtuella whiteboardtavlor där utbildaren fritt digitalt kan skriva, teckna, skärmdela innehåll samt ta emot input från elever – funktioner som normalt är en del av betaltjänster från andra leverantörer.

Gratis undervisningsmjukvara från BenQ hjälper utbildare att skapa den perfekta distansundervisningen

EZWrite Live fungerar tillsammans med smartphones, surfplattor, datorer samt interaktiva BenQ-plattskärmar som används för undervisningsändamål. Utbildaren kan genomföra en lektion via sin dator i hemmet, och eleverna kan följa med i undervisningen från sina smartphones, bärbara datorer eller surfplattor, oavsett vilket operativsystem som används.

BenQ EZWrite Live är gratis och kan hjälpa med att skapa en mer normal vardag för både elever och utbildare.

”Plattformen ger elever och lärare möjlighet för att ta kontroll över den digitala whiteboardtavlan, och elever kan ställa frågor samt interagera med undervisningen. Samtidigt är det möjligt att spela in undervisningen, så att elever kan få förklaringar på svåra frågor,” säger Bo Cramér, vd på BenQ.

Medan EZWrite Live kan vara till stor hjälp i dessa kristider, där många tvingas till fjärrundervisning, har integrationen med BenQ’s interaktiva plattskärmar för klassrum också en fördel på längre sikt. Till exempel kommer elever hemma på grund av sjukdom kunna fortsätta delta i undervisningen.

Andra fördelar med EZWrite Live:

  • Installationsfri: EZWrite Live körs via en webbläsare (Chrome, Firefox eller Safari)
  • EZWrite Live är gratis att använda
  • Möjlighet för elever att ställa frågor till läraren
  • Elever kan spela in undervisningen för senare bruk
  • Utbildaren har full kontroll över lektionen
  • Infoga bilder, text, video eller undervisningsmallar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>