Hem NYHETER Här skapas spel och hemsidor av ungdomar

Här skapas spel och hemsidor av ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

För fjärde året i rad arrangerar NOX programmeringsläger för barn och ungdomar.

Syftet med verksamheten är att inspirera unga till skapande med teknik.

Här skapas spel och hemsidor av ungdomar

Bild från DN Hack Camp 2018

Årets upplaga sker i samarbete med Dagens Nyheter, Choice Hotels och SEB. Lägren riktar sig både till de som provat programmering tidigare och är redo för nästa steg i utvecklingen.

Totalt får 250 barn möjlighet att delta under 3 olika veckor under sommaren. Parallellt med dessa öppna läger arrangerar även NOX läger för SEB’s anställdas barn, där barn och ungdomar får omvandlas till programmerare för ett par dagar under sommarlovet.

“Det känns otroligt viktigt att fortsätter driva och utveckla verksamheten, då skolan inte kan tillgodose alla behov.

Det är inom den digitala tekniken många av jobben kommer att finnas framöver och då behöver vi säkerställa tillgången till kompetens för att främja Sveriges innovations-, och konkurrenskraft” säger Madeleine Harju.

Sedan starten sommaren 2014 har fler än 2000 unga gått på läger genom NOX Academy och tagit de första stegen in i världen som utvecklare. Verksamheten fortsätter att utvecklas både i storlek, med innehåll och samarbeten med andra bolag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>