Här skapas spel och hemsidor av ungdomar

För fjärde året i rad arrangerar NOX programmeringsläger för barn och ungdomar.

Bild från DN Hack Camp 2018

Syftet med verksamheten är att inspirera unga till skapande med teknik.

Årets upplaga sker i samarbete med Dagens Nyheter, Choice Hotels och SEB. Lägren riktar sig både till de som provat programmering tidigare och är redo för nästa steg i utvecklingen. Totalt får 250 barn möjlighet att delta under 3 olika veckor under sommaren. Parallellt med dessa öppna läger arrangerar även NOX läger för SEB’s anställdas barn, där barn och ungdomar får omvandlas till programmerare för ett par dagar under sommarlovet.

“Det känns otroligt viktigt att fortsätter driva och utveckla verksamheten, då skolan inte kan tillgodose alla behov. Det är inom den digitala tekniken många av jobben kommer att finnas framöver och då behöver vi säkerställa tillgången till kompetens för att främja Sveriges innovations-, och konkurrenskraft” säger Madeleine Harju.

Sedan starten sommaren 2014 har fler än 2000 unga gått på läger genom NOX Academy och tagit de första stegen in i världen som utvecklare. Verksamheten fortsätter att utvecklas både i storlek, med innehåll och samarbeten med andra bolag.