Högstadieskolorna och gymnasiet inför fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet
Hem Kommuner Högstadieskolorna och gymnasiet inför fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet

Högstadieskolorna och gymnasiet inför fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Alla högstadieelever i kommunala högstadieskolor och elever på Rodengymnasiet får full fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet (8 – 12 mars) för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma i samband med lovet.

Högstadieskolorna och gymnasiet inför fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet

Det blir tomt i alla klassrum för årskurs 7, 8 och 9 på kommunala högstadieskolor och på Rodengymnasiet veckan efter sportlovet för att bryta eventuella smittkedjor.

Region Stockholm och Smittskydd Stockholm har rekommenderat alla kommunala huvudmän i regionen att under vecka 10 bedriva undervisning genom fjärr- och distansstudier på heltid för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma under sportlovet vecka 9.

– Förra årets sportlov väcker mörka minnen. Det var i samband med sportlovet som spridningen av viruset snabbt ökade. Just nu står utvecklingen och väger. Det är därför självklart för oss att göra vad vi kan och övergå till distansundervisning veckan efter sportlovet, men allra helst önskar jag att våra kommuninvånare stannar hemma på sportlovet och att undviker onödiga resor, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

Barn- och utbildningskontorets förvaltningsdirektör har därför (på delegation) beslutat att alla elever i årskurs 7, 8 och 9 i Norrtäljes kommunala högstadieskolor ska följa dessa rekommendationer i förebyggande syfte. Även utbildningsnämndens arbetsutskott har beslutat att Rodengymnasiets elever ska följa dessa rekommendationer i förebyggande syfte. Undantag gäller för resursklasser, grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Enligt den regionala rekommendationen kan undantag göras för vissa praktiska moment, examina och för särskilt utsatta elever.

– Det har varit många svåra beslut att ta, även det här. Vi vet att utbildningen för våra gymnasieelever fungerar bäst i skolmiljö, men jag har stort förtroende för våra lärare att de gör sitt bästa för att eleverna ska nå sina mål, säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden.

Därför kommer alla elever i kommunens högstadieskolor och på Rodengymnasiet få fjärr- och distansundervisning veckan under vecka 10 (8 – 12 mars) för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma i samband med lovet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>