Idag inleds handel i Skolons aktier på Nasdaq First North Growth Market
Hem NYHETER Idag 17 maj 2022 inleds handel i Skolons aktier på Nasdaq First North Growth Market

Idag 17 maj 2022 inleds handel i Skolons aktier på Nasdaq First North Growth Market

Publicerat av: Redaktionen

Skolon AB (publ):s (”Skolon” eller ”Bolaget”) är ett snabbväxande svenskt edtech-bolag som utvecklat en plattform för digitala skolverktyg och läromedel och som nu introduceras på Nasdaq First North Growth Market, där handel inleds idag, 17 maj 2022.

Redan inför noteringen har intresset för Erbjudandet varit stort.

Idag inleds handel i Skolons aktier på Nasdaq First North Growth MarketErbjudandet uppgick till 30 MSEK och anmälningar om motsvarande cirka 34 MSEK inkom, vilket innebär att Erbjudandet blev övertecknat.Idag, den 17 maj 2022, inleds handeln i Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas under kortnamnet ”SKOLON” med ISIN-kod SE0017615784.

Erbjudande av aktier inför notering

Inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market har Bolaget genomfört en ägarspridning av Bolagets aktier genom emission av 2 400 000 nyemitterade aktier, motsvarande cirka 10 procent av aktierna i Skolon efter Erbjudandets genomförande.

Teckningskurs för Erbjudandet var 12,50 kronor per aktie och per dagens datum finns totalt 26,352,480 aktier i Bolaget.

Likviditetsgarant

Bolaget har utsett ABG Sundal Collier (”ABGSC”) till likviditetsgarant för Bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market. Åtagandet sker inom ramen för Nasdaq Stockholms regelverk avseende likviditetsgaranter. ABGSC förbinder sig att löpande kvotera priser för Skolons aktie i enlighet med de vid var tid rådande minimikraven för likviditetsgaranter som fastställts av Nasdaq Stockholm. Syftet är att förbättra aktiens likviditet och minska spreaden. ABGSC:s uppdrag påbörjas den 17 maj 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>