Kombinerad när- och fjärrundervisning för Blekinges högstadie- och gymnasieelever fram till sportlovet
Hem Kommuner Kombinerad när- och fjärrundervisning för Blekinges högstadie- och gymnasieelever fram till sportlovet

Kombinerad när- och fjärrundervisning för Blekinges högstadie- och gymnasieelever fram till sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Fram till sportlovet kommer Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieskolor kombinera när- och fjärrundervisning med cirka en tredjedel av eleverna närvarande på plats i skolan.

Kombinerad när- och fjärrundervisning för Blekinges högstadie- och gymnasieelever fram till sportlovet– Blekinge har haft en mycket hög smittspridning under december och januari men läget börjar nu se lite bättre ut. Det är dock för tidigt att andas ut och det finns fortfarande risk att läget skulle kunna försämras igen om vi till exempel skulle få en spridning av den mera smittsamma varianten av covid-19. Region Blekinges smittskyddsenhet rekommenderar därför länets skolor att öppna för närundervisning etappvis för cirka 1/3 av eleverna på högstadiet och gymnasiet fram till sportlovet med nytt ställningstagande därefter, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

Smittskydd Blekinge rekommenderar att cirka 30 procent av eleverna undervisas på plats på länets gymnasie- och högstadieskolor fram till sportlovet. Detta för att hinna utvärdera effekterna på smittspridningen i länet. Samtliga kommunala huvudmän har valt att följa rekommendationen.

Som tidigare är särskolan undantagen samt viss behovsprövad verksamhet.

Vad beslutet innebär i Sölvesborg

I Sölvesborgs kommun innebär det att högstadieelever i årskurs 7-9 på Bokelundsskolan och Mjällby skola samt gymnasieelever på Furulundsskolan kommer att ha delvis distansundervisning. Upplägget på skolorna kommer att se olika ut. Respektive skola kommer att informera elever, personal och vårdnadshavare mer detaljerat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>