Hem NYHETER Lekolar förvärvar läromedelsföretaget Hands-On Science

Lekolar förvärvar läromedelsföretaget Hands-On Science

Publicerat av: Redaktionen

Lekolar AB meddelar idag att bolaget förvärvat läromedelsföretaget Hands-On Science AB med ambitionen att kombinera de båda bolagens kompetens och skapa nya, unika kunderbjudanden via lärarutbildningar, handledningar och sortiment tydligt kopplade till läroplanens mål.

Efter förvärvet kommer Hands-On Science att agera som ett fristående bolag inom Lekolarkoncernen, men med ökade resurser att utveckla sitt specialsortiment och sin utbildningsverksamhet inom naturvetenskap och programmering.

Lekolar får genom förvärvet en mer komplett produktportfölj med ett ännu starkare sortiment inom naturvetenskap och programmering. Dessutom kommer företaget att kunna erbjuda sina kunder kompetensutveckling tack vare Hands-On Science specialistkunskap inom området.

Lekolar förvärvar läromedelsföretaget Hands-On Science

– På Lekolar har vi de senaste åren sett ett växande behov av kompetensutveckling inom naturvetenskap och programmering hos våra kunder.

Genom förvärvet av Hands-On Science skaffar vi specialistkompetens inom precis de här områdena, vilket kommer att gynna Lekolars kunder framöver.

I en tid när förskola och skola har stora utmaningar med sin kompetensförsörjning av utbildade pedagoger och lärare är vi glada att nu kunna erbjuda kompletta kundlösningar som hjälper våra kunder att nå läroplanens mål, säger David Persson som är CEO på Lekolar.

Genom förvärvet skapar Lekolar och Hands-On Science förutsättningar att ytterligare accelerera utvecklingen av koncept och lösningar för naturvetenskap och programmering. Vid sidan av båda bolagens närvaro i Sverige kommer Lekolar också att anpassa och marknadsföra det gemensamma erbjudandet i Norge, Finland och Danmark.

– Det är inspirerande att börja arbeta tillsammans med teamet på Hands-On Science. Vi har följt bolaget en längre tid och är imponerade över deras kompetens och utveckling de senaste åren. Vi delar samma värderingar och mission att hjälpa pedagoger och elever att lyckas, säger David Persson.

– Vi har under lång tid arbetat med att skapa läromedel som gör inlärningen roligare och enklare för lärare och elever. Vår målsättning kommer nu att förvaltas vidare av en gedigen organisation med stora möjligheter att bevara den trovärdighet vi har byggt upp för Hands-On Science. Det ska bli en sann glädje att följa hur Lekolar och Hands-On Science kommer att arbeta i synergi med varandra, säger Agneta Nilsson CEO på Hands-On Science.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>