Lekolar presenterar sin hållbarhetsredovisning för 2020
Hem NYHETER Lekolar presenterar sin hållbarhetsredovisning för 2020

Lekolar presenterar sin hållbarhetsredovisning för 2020

Publicerat av: Redaktionen

Det är som stolt nybliven 50-åring Lekolar delar med sig av sina framsteg och fortsatta utmaningar i sin hållbarhetsredovisning för 2020.

Under ett år som inte varit som något annat, har Lekolar fokuserat på trygghet och säkerhet för sina medarbetare och att hjälpa sina kunder ställa om till det nya normala.

– För att nämna några hållbarhetsinitiativ som har genomförts under 2020 lyfter vi gärna fram den påbörjade vi byggnationen av en solcellsanläggning i Osby som stod klar våren 2021, säger Lekolars hållbarhetschef Pierre Lennartsson.

Lekolar presenterar sin hållbarhetsredovisning för 2020

Lekolars hållbarhetschef Pierre Lennartsson och hållbarhetsspecialist Hanna Bremander presenterar företagets hållbarhetsredovisning för 2020.

– Vi tycker även att det är värt att fira att vi under året kunde Svanenmärka ytterligare en stor del av vårt egenutvecklade sortiment vilket medför att vi idag har det mest kompletta Svanencertifierade erbjudandet på marknaden, berättar hållbarhetsspecialist Hanna Bremander.

Med fortsatt fokus på att minska de klimatpåverkande utsläppen har Lekolar genomfört livscykelanalyser för att få mer information om sina produkters klimatavtryck.

Företaget har även utvecklat en riskbedömingsprocess för leverantörsledet och samarbetar med sina leverantörer för att på bästa sätt kunna identifiera och hantera risker.

– När vi blickar framåt arbetar vi envist mot att nå våra hållbara verksamhetsmål i linje med FN:s globala mål. Det ska bli ett nöje att kunna rapportera våra framsteg i nästa års hållbarhetsredovsining. Till dess vill vi tipsa om att hålla utkik på vår webb och i våra sociala kanaler för löpande information och inspiration, avslutar Pierre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>