Liber och Magmas nya samarbete ska tackla matteutmaningen
Hem APPAR Liber och Magmas nya samarbete ska tackla Sveriges matteutmaningen

Liber och Magmas nya samarbete ska tackla Sveriges matteutmaningen

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet mellan Liber och Magma innebär att Sveriges bästa matteläromedel – läromedelsserierna Matematik Alfa Beta Gamma och X, Y, Z – nu blir en del av innehållet i den populära matematik-appen Magma.

Mixen av tryckta och digitala läromedel är en nyckel i att öka lärandet och ge barn och ungdomar bättre möjligheter att tillgodose sig kunskaper.

Det nya samarbetet med Magma tar sikte på matteutmaningen att få fler elever att klara kunskapskraven inom matematiken och vårt gemensamma erbjudande ger elever och lärare ett kraftfullt verktyg i den utmaningen.

– Tillsammans med Magma vill vi stärka elevers självförtroende i matematik. Vi vet sedan länge att när matematiken är begriplig och uppgifterna är motiverande – det är då som eleverna blir engagerade och utvecklas.Kombinationen av Libers läromedel och Magmas digitala lösning gör därmed lärandet lustfyllt, säger Joke Palmkvist, Partneransvarig på Liber.

Liber och Magmas nya samarbete ska tackla matteutmaningenMagma är ett globalt team av pedagoger och tekniska innovatörer med en stor passion för matematik och lärande. För att uppnå de bästa resultaten tror Magma att matematik måste ses som ett kreativt ämne där varje elev ges möjligheten att visa hur de tänker och resonerar. I Magma kombineras digitaliseringens fördelar med friheten av en dynamisk skrivyta där elever får chans att utforska olika lösningsmetoder och kommunicera matematik. Nu kommer Magmas tusentals användare att få tillgång till Libers läromedel i Matematik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>