Linköpings elever är bäst i engelska! 
Hem Nyheter Linköpings elever är bäst i engelska! 

Linköpings elever är bäst i engelska! 

Publicerat av: Redaktionen

– Vi tittar mycket på YouTube och använder engelska språket på fritiden, säger eleverna i Klass 7 på Berzeliusskolan.

Klass 7 på Berzeliusskolan i Linköping har bäst språkkunskaper i jämfört med övriga svenska skolor, enligt det internationella testet EF SET.

Linköpings elever är bäst i engelska! – Jag försöker variera undervisningen och se till så att alla elever känner sig tillfredsställda, säger engelskaläraren Henrik Wänström.

Berzeliusskolans skolan fick ett snitt på 67,7 som motsvarar C1 i språknivå och är det näst högsta resultatet. Snittet på alla skolors resultat är 48,9 vilket motsvarar A2 i språknivå, vilket är den näst lägsta nivån.

I år är Sverige rankad som nummer åtta som det land med bäst engelska kunskaper i världen. För fyra år sedan var vi rankade som etta. Testet kan liknas med Cambridge English, IELTS och TOEFL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>