Lundbyskolan stärker samarbetet med vårdnadshavare genom NÄT
Hem TEKNIK Lundbyskolan stärker nu samarbetet med vårdnadshavare genom NÄT

Lundbyskolan stärker nu samarbetet med vårdnadshavare genom NÄT

Publicerat av: Redaktionen

Lundbyskolan har startat ett nätverk för att utveckla samverkan mellan skolan, vårdnadshavare och andra samhällsviktiga myndigheter.

Konceptet kallar de för NÄT och under läsåret kommer Lundbyskolan ha fyra tematräffar.

Utgångspunkten är att det inte är skolan som planerar träffarna utan det är vårdnadshavarna, genom NÄT-ambassadörerna, som väljer vad som är viktigt att prata om.

– Under hösten 2021 satt vi i elevhälsoteamet på Lundbyskolan och diskuterade hur vi kunde stärka vårt samarbete med vårdnadshavare, men också hur vi kunde skapa tillitsfulla relationer till varandra. Vi var alla överens om att vår mångkulturella skola, särskilt i pandemins spår, behövde utveckla formerna för samverkan. Men inte bara mellan skola och hem utan också med andra samhällsviktiga myndigheter, säger Malin Hellberg, rektor på Lundbyskolan.

Lundbyskolan stärker samarbetet med vårdnadshavare genom NÄTResultatet blev ett eget koncept med namnet NÄT. Syftet med NÄT är att skapa tillitsfulla relationer och öka kunskapen om skolans och andra myndigheters uppdrag. Några vårdnadshavare är NÄT-ambassadörer och kommer välja teman till träffarna med sådant de tycker det är viktigt att prata om.

– Vi står i startgroparna nu och har bland annat haft en träff med våra NÄT-ambassadörer där vi tillsammans planerat innehållet för första träffen. Den kommer ha fokus på hur vi skapar studiero i klassrummet, säger Malin Hellberg.

På träffarna kommer vårdnadshavare från alla årskurser, tillsammans med rektor, kurator och lärare att delta. Deltagandet är frivilligt och just nu har ett hundratal vårdnadshavare visat intresse. Under läsåret 2022–2023 blir det fyra träffar med olika teman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>