Ökat antal universitetsantagna och framgångsrik start av Tandhygienistprogrammet
Hem UTBILDNING Malmö universitet ökar både på utbildningsprogram och kurser

Malmö universitet ökar både på utbildningsprogram och kurser

Publicerat av: Redaktionen

Antalet antagna personer till Malmö universitet ökar både på utbildningsprogram och kurser.

Den nystartade Tandhygienistprogrammet är en av de utbildningarna med högst söktryck på universitetet.

Sammanlagt har 17 330 personer blivit antagna till Malmö universitet, vilket är en ökning med 15% jämfört med förra året. Totalt har 33 168 personer ansökt. De mest populära programmen är socionomprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och kriminologiprogrammet.

– Sammantaget är detta en mycket positiv antagningsomgång, den bästa vi haft på länge. Det visar att universitetet är på rätt väg när det gäller att öka antalet antagningar och det arbete vi gör för att höja kvaliteten på våra utbildningar och göra dem mer attraktiva, säger Mats Edenius, prorektor. Man kan också notera att starten av Tandhygienistutbildningen har varit väldigt lyckad.

Universitetet har också ökat sitt utbildningsutbud och fler av utbildningarna hålls på distans.

– Distansutbildning är en trend vi inte bara ser på Malmö universitetet utan runt om i Sverige, Mats Edenius. Det är en trend vi tror kommer att fortsätta.

Färre program som kräver toppbetyg

Ökat antal universitetsantagna och framgångsrik start av TandhygienistprogrammetAntalet program som kräver höga betyg, där studenterna behöver ha över 20 i meritvärde, fortsätter att minska jämfört med tidigare år. Interaction Design och Grafisk design BII är två exempel som inte längre kräver toppbetyg.

Masterprogram i Media and Communication Studies, Grafisk design, Tandhygienistutbildningen och Tandläkarutbildningen är fortfarande de program som är svårast att komma in på och kräver högst betyg.

Söktrycket, antal sökande per utbildningsplats, är också lägre än förra året, vilket innebär att det är något lättare att bli antagen. Tandhygienistprogrammet är en av de utbildningar som har högst söktryck.

De sökande som blivit antagna i första urvalet för höstterminen måste svara senast den 21 juli. Besked efter andra urvalet kommer den 27 juli, och då får även sökande på reservplatserna veta om de har blivit antagna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>