Swedish Edtech bygger learning community för tillväxt och innovation
Hem TEKNIK Swedish Edtech bygger nu learning community för tillväxt och innovation

Swedish Edtech bygger nu learning community för tillväxt och innovation

Publicerat av: Redaktionen

Nu satsar Swedish Edtech ännu mer på att bygga nätverk och lärande inom edtechbranschen för ökad innovation och tillväxt.

Genom att både ta vara på den kunskap som finns hos medlemsbolagen och genom att bjuda in gäster från olika branscher, experter och internationella marknader kring ämnen som kvalitativ tjänsteutveckling, affärsutveckling, export, marknadsföring, ledarskap, on-boarding och annan expertkunskap byggs kunskap om edtech utifrån olika segment, marknader, teknisk utveckling och innovation.

-Tillväxt och innovation går hand i hand. En framgångsfaktor för branscher som blivit Sveriges stoltheter är att man samarbetat och gemensamt delat kunskaper och erfarenheter i så kallade Value Networks, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech. Vi ser det bland annat inom inom fintech och spelbranschen. Vår ambition är att vara ett nav för utveckling för våra edtechföretag och hela sektorn. Genom en kombination av digitala och fysiska möten skapar vi en plattform där nätverk, samtal och lärande uppstår.

Branschorganisationen består av en mångfald av medlemsbolag som vänder sig till olika marknadssegment och nischer med sina produkter och tjänster. De befinner sig också i olika stadier, från start-ups och scale-ups till etablerade nationella och internationella företag.

Swedish Edtech bygger learning community för tillväxt och innovation– Det finns en enorm kunskap inom branschen som vi vill ta vara på genom olika pay-it-forward aktiviteter, där våra medlemsbolag delar med sig av erfarenheter de gjort inom olika områden. Eftersom det är en bredd av bolag kommer de olika aktiviteterna rikta sig till olika målgrupper, men också olika roller hos bolagen. Det blir en spännande mix av events som också skapar möjligheter för våra medlemmar att mötas, lära och hitta synergier och samarbeten, menar Jannie.

Exempel på teman och möten:

  • Meet the investor: Funding your startup Jens Bäckbom, Fund Manager Almi Invest Stockholm
  • Edtech learning: Workshop om lärandets drivkrafter och hur det kan påverka lärande design i samarbete med Luleå Tekniska Universitet och The Sprout Park
  • Edtech network: Cybersäkerhet med Carl-Johan Ekelund, informationssäkerhetsspecialist Atea
  • Meet the investor: Mergers & acquisitions och internationell tillväxt, Keith Fransson, Barry Advisors
  • Edtech create: Value proposition för svensk edtech
  • Meet the customer: Vi vill produktutveckla tillsammans!, ICA-gruppen L&D team

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>