Hem NYHETER Nio skolhuvudmän kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2020

Nio skolhuvudmän kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2020

Publicerat av: Redaktionen

De senaste veckorna har skolornas förmåga att använda digitala verktyg och samarbetsformer testats i skarpt läge på ett sätt som ingen kunnat förutse.

Skolhuvudmän som länge och med förutseende arbetat med digitaliseringen har nu kunnat växla upp sitt arbete, andra har tagit stora språng.

Några av dessa huvudmän återfinns bland årets kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan.

Nio skolhuvudmän kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2020

Kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan delas sedan 2015 ut till skolhuvudmän som arbetar framgångsrikt och långsiktigt utifrån styrdokumenten, för elevers kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling.

– Skolans digitalisering är en het fråga skrev jag förra året, då visste jag inte att den skulle vara ännu hetare ett år senare. Det som händer nu ute i Sveriges skolor kommer att ge en tydlig bild av det goda som digitaliseringen innebär men också dess nackdelar. Och vi kommer att få en bild av vad som ytterligare behövs för att alla ska kunna utnyttja fördelarna.

– Guldtrappans kandidater och pristagare kan stimulera alla skolhuvudmän att bli ännu bättre och hur det kan gå till, säger Per-Arne Andersson, direktör/avdelningschef, avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, Sverige Kommuner och Regioner.

Efter öppen nominering har Guldtrappans jury valt ut följande nio skolhuvudmän till kandidater till Guldtrappan 2020:

• Alingsås kommun, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning
• Hoppetossa, förskola
• Kramfors kommun, grundskola och gymnasieskola
• Kävlinge kommun, förskola och grundskola
• Lidingö stad, förskola, grundskola och gymnasieskola
• Lomma kommun, förskola
• Stenungsunds kommun, grundskola
• Södertälje kommun, förskola, grund- och gymnasieskola, särskola för grundskola och gymnasium, samt vuxenutbildning
• Österåkersbygdens friskoleförening, grundskola F-6

– Genom initiativet och kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan vill arrangerande parter ge skolhuvudmän möjligheter att dela med sig av exempel, erfarenheter och lärdomar – att lära av varandra. Det är spännande med årets starka inslag av små och medelstora innovativa huvudmän liksom förskolor bland de nominerade, vilket tillför nya erfarenheter, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, koordinator för arbetet.

Utdelningen av utmärkelsen Guldtrappan 2020 sker på Framtidens lärande NORR 27-28 oktober i Luleå. Möjlighet att tränga in erfarenheter och lärdomar från huvudmännen kommer att finnas på både Framtidens lärande NORR 27-28 oktober i Luleå och på Framtidens Lärande VÄST 12-13 november i Trollhättan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>