Hem Nyheter Nu lanseras Skolonbrickan – unik lösning med möjlighet till förenklad inloggning och säker tvåfaktorsautentisering

Nu lanseras Skolonbrickan – unik lösning med möjlighet till förenklad inloggning och säker tvåfaktorsautentisering

Publicerat av: Redaktionen

Redan idag finns möjligheten för skolor och kommuner att själva välja vilket inloggningssätt som de vill använda till Skolon och nu utökas möjligheterna ytterligare.

Skolonbrickan gör det både enklare och säkrare att nå sina digitala skolverktyg och läromedel. Allt ryms i en bricka i storleken av ett betalkort.

Skolonbrickan är en ny funktion där skolan eller kommunen får stor valfrihet kring hur de önskar att använda den. Johan Lindblad, CTO på Skolon, berättar:

Nu lanseras Skolonbrickan - unik lösning med möjlighet till förenklad inloggning och säker tvåfaktorsautentisering

– Skolonbrickan kompletterar kommunens befintliga inloggningslösning på två sätt. Dels möjliggör den förenklad inloggning utan lösenord för exempelvis de yngsta eleverna som kan ha svårt att hantera lösenord eller för elever som behöver hjälp med inloggningsuppgifter.

Det andra användningsområdet är tvåfaktorsautentisering, där Skolonbrickan öppnar upp för en mycket kostnadseffektiv och smidig lösning för säkrare inloggning.

Den nya funktionen i Skolon fungerar sida vid sida med kommunens befintliga inloggningslösning och IDP. Detta gör det möjligt att till exempel kombinera ett befintligt kommunkonto med en effektiv tvåfaktorsautentisering utan att nya integrationer behöver göras.

Brickorna är möjliga för skolan eller kommunen att själva hantera direkt i Skolon. Att skapa, återkalla eller ställa in hur en bricka skall användas görs enkelt i ett klick. Johan förklarar vidare:

– Som skola eller kommun styr man själv säkerhetsgraden gällande korten. Antingen att användaren loggar in direkt med kortet i Skolon eller så kan man välja att använda dem för tvåfaktorsinloggning. Det sistnämnda gör att användaren kommer att behöva använda både kortet och sina inloggningsuppgifter när den loggar in, vilket gör det betydligt säkrare att komma åt sina skolverktyg i Skolon. Skolon kommer att automatiskt känna av vilken säkerhetsnivå användarkontot ligger på och endast visa de verktyg som gäller för respektive nivå.

Arbetet med utvecklingen av de nya funktionerna har varit omfattande och är gjort tillsammans med ett antal skolhuvudmän. Funktionerna är nu klara och finns från och med idag tillgängliga i Skolonplattformen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>