Hem NYHETER Ny barnbok om programmering

Ny barnbok om programmering

Publicerat av: Redaktionen

Skaparna bakom barnbokskaraktären ”Inga ingenjör” har nu kommit med en uppföljare, som denna gång handlar om programmering.

–    Vår förhoppning är att ”Inga och Leo programmerar” ska inspirera barn att lära om hur datorer och robotar, säger Andrea Pettersson och Malin Yngvesson som skrivit respektive illustrerat boken.

Ny barnbok om programmering

Båda har tidigare studerat på LTH.

Handlingen går i korthet ut på att Inga och Leo lär sig programmering i en dansstudio med hjälp av en känd youtuber. Och med sina nyvunna kunskaper får de en robot att leverera lördagsgodis gång på gång.

Författarna vill slå hål på myten att programmering är svårt och komplicerat.

–   Att lära om programmering ska vara lika roligt som det är viktigt. Därför har vi skapat boken ”Inga och Leo programmerar” som är en uppföljare till ”Inga och Leo löser allt”.

Bakgrund:
I dagens moderna samhälle utförs allt fler saker av robotar och maskiner som styrs av datorer.

Att lära sig hur datorer och robotar styrs är därför mycket aktuellt och viktigt ur ett demokratiskt perspektiv. Skolverket tog i mars 2017 ett beslut om att införa programmering i grundskolan. Därmed finns ett stort behov av att tillhandahålla enkla medel för både pedagoger, föräldrar och barn att förstå vad programmering innebär.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>