Nytillskott i Swedish Edtech Industrys styrelse
Hem NYHETER Ny styrelseledamot i Swedish Edtech Industrys

Ny styrelseledamot i Swedish Edtech Industrys

Publicerat av: Redaktionen

Vid årsmötet i maj beslutade Swedish Edtech Industry att vidga fokuset till att omfatta hela det livslånga lärandet där även företag som vänder sig till näringsliv och konsument kan bli medlemmar.

Nu väljs en ny styrelseledamot in för att representera det nya fokuset.

Sverige är ledande i att använda och utveckla den digitala teknologi som möjliggör och stärker det livslånga lärandet och oss som kunskapsnation.

Nytillskott i Swedish Edtech Industrys styrelse

Ronald Bernette

– Swedish Edtech:s vision för 2024 med vårt vidgade fokus är ett naturligt steg att ta, eftersom det livslånga lärandets betydelse och behovet av kompetensomställning har ökat än mer dramatiskt som en effekt av pandemin, säger styrelsens ordförande Örjan Johansson. Det är en samhällsutmaning att lösa kompetensbehovet och skapa ökade möjligheter för livslångt lärande och här har vi i branschen en nyckelroll i att möjliggöra detta.

Styrelsen har i ljuset av det utökade fokuset beslutat att adjungera in Ronald Bernette, vd på Collegial, som levererar en lärplattform för svenska storföretag och andra aktörer.
– Vi vill på detta sätt se till att vi har representation från vår nya kategori medlemmar i styrelsen, säger Örjan.

– Jag är glad och stolt över att ha blivit adjungerad in i styrelsen för Swedish Edtech Industry och att få en möjlighet att arbeta tillsammans med styrelsen och vd Jannie Jeppesen. Som ambassadör för kontinuerligt lärande i arbetslivet hoppas jag kunna bidra med ytterligare perspektiv på hur vi kan skapa värde för vår mångfacetterade grupp av medlemmar, säger Ronald Bernette.

– Vi är glada över att få med oss Ronald i arbetet och ser fram emot våren där vi bland annat firar våra fem första år, avslutar Örjan.

Styrelse Swedish Edtech Industry 2021-22

Örjan Johansson, Atea – ordförande

Bo Kristofferson, Unikum

Christer Carlberg, Sanoma utbildning

Anna Kraft, Lexplore

Sara Zetterberg, Haldor

Hernan Ruiz, Schoolsoft

Samuel Henningsson, Netport Science Park

Joel Hörnqvist, Tempus Information System

Pernilla Wikman, Systematic

Anna Tranell, Natur och kultur

Ronald Bernette, Collegial

Valberedning för kommande år:

Joke Palmkvist, Liber

Klas Lilja, InfoMentor

Cecilia Lilja, Digilär Natur & kultur

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>