#Olikaärbäst är Månadens Nätängel juni 2022
Hem REPORTAGE Olikaärbäst är Månadens Nätängel för juni 2022

Olikaärbäst är Månadens Nätängel för juni 2022

Publicerat av: Redaktionen

Med en ambition att motverka fördomar om funktionshindrade bestämde sig programledare Jonas Wiman och Anna Ginsthammar år 2020 att starta podcasten #Olikaärbäst.

Podden ämnar till skapar en trygg plats på nätet och har idag runt 13 000 lyssningar per avsnitt

Nu tilldelas de utmärkelsen Månadens Nätängel av mySafety Försäkringar för sitt betydelsefulla arbete.

Med Månadens Nätängel vill mySafety lyfta fler individer och organisationer som gör det där lilla extra under året. Olikaärbäst har nu utsetts till Månadens Nätängel i juni med följande motivering:

”Jonas och Anna har en unik förmåga att med lättsamhet tackla svåra frågor och precis som podcastens titel antyder, visar de hur olika verkligen är bäst. De tillför sina lyssnare och nätet ett stöd som genomsyras av vänskap, värme och kärlek.”

#Olikaärbäst är Månadens Nätängel juni 2022

Jonas Wiman och Anna Ginsthammar

– Vi är så galet stolta och glada för att ta emot denna magiskt fina utmärkelsen! Olikaärbäst arbetar för allas lika värde på vårt unika sätt, att alla människor är bra för just den man är! Genom vår vänskap och podcast vill vi visa världen att allt är möjligt och kan vi hjälpa en enda människa att må bra så är vi glada. Vi vill sprida glädje och kärlek och på vårt sätt för att minimera alla dessa fördomar som finns i vårt samhälle och på nätet. Det betyder så mycket för oss att vi får ta emot denna fina titel, säger Anna Ginsthammar, programledare för podcasten Olikaärbäst.

Utmärkelsen Månadens Nätängel instiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Priset syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare samt mer inspirerande plats. Tidigare Månadens Nätänglar är bland annat författaren Cecilia Sahlström, skådespelaren Eva Röse samt forskarna Katja Gillander Gådin och Helené Dahlqvist.

– Det Jonas och Anna lyckas så fint med är att skapa en form av inkludering vi så gärna vill se i samhället såväl som på nätet. Podcasten är en kram för själen och det är med stor glädje vi tilldelar dem Månadens Nätängel i juni, säger Daniel Elfvendahl, Group CEO på mySafety Försäkringar.

Hjälp mySafety Försäkringar att hitta fler nätänglar

Vill du tipsa om en nätängel eller anmäla dig själv? Lägg upp en bild på sociala medier och använd hashtagen #månadensnätängel eller maila till mysafety@wenderfalck.com.

Kriterier för att kunna bli Månadens Nätängel:

  • Håller god ton på nätet och bemöter aldrig hat med hat
  • Använder nätet för att driva opinion inom sin fråga
  • Uppmuntrar till, stöttar, inspirerar eller bidrar till ett bättre samhällsklimat
  • Sänker sig aldrig till rasism, sexism, homofobi, förtal, hot eller trakasserier

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>