Peder oslagbar i ATG Riders League
Hem Event Peder Fredricson oslagbar i ATG Riders League

Peder Fredricson oslagbar i ATG Riders League

Publicerat av: Redaktionen

Under lördagskvällen avgjordes tredje omgången av ATG Riders League på Elmia under Jönköping Horse Show.

Trots ett starkt startfält kunde ingen rå på världsettan – Peder Fredricson segrade i båda finalerna!

Förra gången ATG Riders League avgjordes var i Henriksdal där Emma Emanuelsson stod som segare i 1,50-finalen och Julia Kringstad Håkansson vann 1,35-finalen. Båda ryttarna startade även denna helg och det var inget dåligt startfält de ställdes mot. Publiken i Jönköping fick njuta av några av Sveriges bästa ekipage som levererade fin hoppning med minst sagt snabba ritter. Världens bästa ryttare satte förstås även extra stjärnglans på startfältet.

Under förmiddagen avgjordes fem spännande heat, tre över 1,35-hinder och två över 1,50-hinder. Peder Fredricson var felfri, snabbast av alla och segrade i båda kvalen.

Världsettan återigen etta

Peder oslagbar i ATG Riders League

Peder Fredricson och Crusader Ice segrade 1,50-finalen under ATG Riders League i Jönköping. Foto: Roland Thunholm

När det var dags för 1,35-finalen levererade många ryttare makalöst snabba ritter. Jüri Sokolovski såg länge ut att stå som segrare, men sist ut och som vanligt med nerver av stål var det dags för världens bästa ryttare Peder Fredricson att ta sig an banan. Tillsammans med Thelma Hästak gick han i mål med en ynka hundradel till godo – återigen ett bevis på att hans träning för att bli snabbare lönat sig.

– I dag var det verkligen små marginaler, säger en ödmjuk Peder efter ritten.

– Bara för det gått bra för mig under året kan man tro att detta känns jättelätt, men det är nya hästar och nya utmaningar – jag får absolut puls av att komma in här, avslutar han.

Fyra starter – fyra segrar

En liten stund senare var det dags för 1,50-final. Jens Fredricson och Karmel van de Watering satte stor press på startfältet med en felfri och snabb ritt. Strax därefter gick Emma Emanuelsson och slog tiden som såg ut att hålla hela vägen. Men återigen kom världsettan och sopade banan med hundradelarna på sin sida. Denna gång tillsammans med Crusader Ice.

– En sväng blev lite misslyckad men vi hade tjänat in tillräckligt med tid för att klara oss ändå, säger Peder som alltså vann fyra av fyra möjliga starter i ATG Riders League.

– Jag hade inte på känn att jag skulle vinna alla klasser men det har varit en bra dag för mig helt enkelt, och hästarna var i fin form.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>