Hem NYHETER Realgymnasiet startar nya gymnasieskolor i Örebro och Halmstad

Realgymnasiet startar nya gymnasieskolor i Örebro och Halmstad

Publicerat av: Redaktionen

Realgymnasiet växer.

Nu öppnar utbildningsföretaget Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet, nya gymnasieskolor i Örebro och i Halmstad med start hösten 2020.

De nya skolorna kommer att starta utbildningar inom Naturbruksprogrammet och Fordons- och transportprogrammet. På Realgymnasiet får eleverna utbildningar som grundar sig i det personliga intresset. De utförs i nära samarbete med branscher i tillväxt, med goda möjligheter till anställning efter examen.

-Vi växer och det känns helt fantastiskt att starta upp två nya skolor, en i Örebro och en i Halmstad. I Örebro planerar vi att erbjuda utbildningarna Häst, Hund, Djurvård och Natur och äventyr. Vi önskar dessutom erbjuda utbildningen ProMeister Fordon, en lärlingsutbildning som vi gör tillsammans med ProMeister Solutions som är en del av Mekonomen Group.

Realgymnasiet startar nya gymnasieskolor i Örebro och Halmstad

-Utbildningen ProMeister Fordon ger eleven sex månaders jobbgaranti efter avslutad utbildning. På Realgymnasiet i Halmstad kommer vi att erbjuda utbildningar inom Häst, Hund, Djurvård och Natur och äventyr, säger Patrik Wigelius, etableringschef på Lärande.

– Vi ser att dessa utbildningar kommer att komplettera de som redan finns på orterna på ett bra sätt. Vi hoppas att vi kommer att kunna bidra till att ge ungdomar i regionerna ännu bättre förutsättningar att nå dit de vill i framtiden, fortsätter Patrik.

Lärande i Sverige driver tillsammans med Örebro och Halmstad inräknat 17 gymnasieskolor runt om i Sverige från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Alla utbildningar görs i nära samarbete med branschen och möter de kompetensbehov som finns. Det leder till en ökad anställningsbarhet för eleverna menar Patrik Wigelius.

-Vi ger ungdomar möjlighet att lära sig på riktigt. På så sätt får våra elever de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som de får insyn i verkligheten och ett nätverk som de kommer ha nytta av hela livet. Våra höga sysselsättningssiffror med 87, 3 procent 6 månader efter avslutat gymnasium jämfört med rikssnittet som ligger på 59,9 procent, är ett kvitto på att det vi gör fungerar, fortsätter Patrik.

-Nu ser vi verkligen fram emot att välkomna elever och personal till våra nya skolor i Örebro och Halmstad till 2020, avslutar Patrik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>