Hem NYHETER Regionchefer klara

Regionchefer klara

Publicerat av: Redaktionen

Tre kompetenta och erfarna skolledare står nu redo för sina uppdrag som regionchefer inom Lärande i Sverige AB.

Som regionchef ingår att ansvara för att positionera, utveckla och kvalitetssäkra regionens verksamheter.

Samverkan blir central mellan skolor, partners och huvudkontor. Låt oss önska alla tre varmt välkomna i sina nya roller.

Region Mitt

Regionchefer klara 2

Bildtext från vänster till höger; Carina Ljung, Catarina Möllberg och Marika Andersson.

För region Mitt (Sundsvall, Falun, Gävle, Västerås, Eskilstuna och Uppsala) tillträder Catarina Möllberg, boende i Strängnäs, som regionchef den 3 juni.

Catarina kommer närmast från AmiSgo AB som driver Entréskolan, en estetisk grundskola med aktivt lärande, där hon varit utbildningschef.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara del av en koncern med lärande i fokus. Att få leda och utveckla en region med gymnasium och grundskola, för att ge så många elever som möjligt de bästa förutsättningarna för framtiden, ska bli fantastiskt roligt och utmanande, säger Catarina.

Region Öst

Marika Andersson kommer att ansvara för region Öst (Stockholm, Nyköping, Norrköping med tre skolor och Linköping) med start den 20 maj. Marika kommer närmast från Ektorpsskolan i Norrköping där hon varit rektor i många år och även tidigare varit chef för enhetens rektorer och samverkat i kommungemensamma rektorsgrupper.

-Det ska bli jättespännande och utmanande att få möjlighet att verka i ett nytt sammanhang i en ny organisation för att bygga vidare för Lärande. Känns riktigt kul att få vara med på vår gemensamma resa för fortsatt tillväxt, säger Marika.

Region Syd/Väst

Realgymnasiets Carina Ljung har fått uppdraget för region Syd/Väst (Borås, Trollhättan, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö). Carina har arbetat som rektor inom Realgymnasiet sedan 2012, först i Borås och nu sedan 3 år tillbaka i Göteborg.

-Jag känner mig glad och stolt över att fått förtroendet att verka som regionchef inom Lärande. Att arbeta mot en ännu tydligare teamkänsla samt utveckla varje enhet i takt med att vi växer känns som en spännande och inspirerande resa som jag gärna är med på, säger Carina.

-Gemensamt för alla tre är att de har gedigen bakgrund och egenskaper som krävs för uppdraget och deras erfarenheter kompletterar varandra. Till detta engageras de av goda resultat för elever, medarbetare och verksamheten i stort. Det råder ingen tvekan om att de är peppade för sina nya uppdrag, det känns verkligen jätteroligt, säger Agneta Janfalk VD på Lärande i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>