Hem NYHETER Sundsta-Älvkullegymnasiet är Sveriges första LIFE School

Sundsta-Älvkullegymnasiet är Sveriges första LIFE School

Publicerat av: Redaktionen

Sundsta-Älvkullegymnasiet har nu utsetts till Sveriges första och världens tredje LIFE School.

Certifieringen är ett bevis på att skolan arbetar med och för en hållbar utveckling.

Sundsta-Älvkullegymnasiet är Sveriges första LIFE School

Magnus Köpman, LHU-koordinator och lärare, hissar LIFE School-flaggan tillsammans med Therese Rosenblad och Sara Jansson från LIFE Academy.

LIFE Academy har utvecklat konceptet LIFE Schools för att underlätta för skolor att integrera hållbar utveckling i undervisningen och skolvardagen genom att engagera ledning, lärare, skolpersonal och elever. Certifieringen är ett bevis på att skolan arbetar med och för en hållbar utveckling.

Sundsta-Älvkullegymnasiet samarbetar med LIFE Academy och har nu utsetts till Sveriges första LIFE School. Än så länge finns LIFE Schools även i Uganda och i Thailand, och fler skolor är på gång.

”Bevis på hög kvalitet”

Daniel Skålerud är gymnasiechef på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

– Vi har under de senaste åren arbetat målmedvetet med lärande för hållbar utveckling. Ljungbergsfonden har gett oss möjlighet att ha delfinansierade projektledare som systematiskt arbetat med att utveckla verksamheten. Att vi nu genom samarbetet med LIFE Academy blir Sveriges första LIFE School är verkligen ett bevis på att det vi gör håller en hög kvalitet samtidigt som vi måste fortsätta att utveckla vår verksamhet, säger Daniel Skålerud.

“Oerhört stolta”

Sara Jansson är Project Manager & Sustainability Coordinator på LIFE Academy.

– Samarbetet med Sundsta-Älvkullegymnasiet är väldigt roligt och givande även för oss då det ger oss möjlighet att hela tiden utveckla konceptet. Tanken med LIFE Schools som certifiering är att det fungerar som ett sammanhållande paraply för alla delar av en skolas hållbarhetsarbete och därför är det viktigt att ramverket är flexibelt och anpassas till varje enskild skola. Vi är otroligt stolta över att nu kunna se frukterna av det arbete vi har gjort under det gånga året och ser fram emot att fortsätta fördjupa och bredda hållbarhetsarbetet tillsammans med Sundsta-Älvkullegymnasiet framöver, säger Sara Jansson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>