Hem NYHETER S A Andrée i appen!

S A Andrée i appen!

Publicerat av: Redaktionen

I våras blev Grenna Museum kontaktad av Jessica Lycker vid Ädelfors folkhögskola om ett samarbete kring utveckling av ett dataspel om S A Andrées polarexpedition.

Kort därefter var ett 10-tal studenter från kursen Indie Game Studio på studiebesök och redan nu, efter 5 veckors projektarbete är de klara.

S A Andrée i appen!

Studenter från Ädelfors folkhögskola som utvecklat ett dataspel om S A Andrées polarexpedition.

På onsdag den 10 oktober kl 14.00 blir det premiärvisning på Grenna Museum.

Det här känns verkligen spännande säger Håkan Jorikson, chef vid Grenna Museum. Samarbete med andra aktörer är viktiga för museet, och vice versa vill jag tro.

Ädelfors folkhögskola startade i den lilla byn Ädelfors 1957 med 30 deltagare. 1972 flyttade skolan till Holsbybrunn och växte markant.

Idag studerar 200 deltagare på långkurser på skolan och 100 deltagare som studerar svenska för nyanlända.

År 2009 startade skolans första kurs med fokus på spelutveckling. Då hade kursen även inriktning konst som en del i kursen. 2013 utvecklades kursen och blev tre inriktningar: programmering, design och grafik.

I år startade Indie Game Studio som är en kurs på ett år. Kursen handlar om att få kunskaper i att driva en indiespelstudio och deltagarna får teoretiska och praktiska kunskaper i att driva egna företag. Kursen vänder sig i första hand till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Indie Game Studio är ett Arvsfondsprojekt som stöds av Arvsfonden under 1,5 år.
Under första fyra veckorna fick deltagarna skapa ett spel som de inspirerats av Andréexpeditionen.
Spelet som de valt att skapa är ett 2D sidescroller spel. Spelet är skapat för att passa både barn och äldre.

Vi är mycket nyfikna på resultatet säger Håkan Jorikson, och hoppas att på något sätt kunna integrera det i verksamheten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>