Skellefteå säkrar kompetensförsörjningen med hjälp av Teach for Sweden – blir partnerkommun
Hem KOMMUNER Skellefteå säkrar kompetensförsörjningen med hjälp av Teach for Sweden och blir partnerkommun

Skellefteå säkrar kompetensförsörjningen med hjälp av Teach for Sweden och blir partnerkommun

Publicerat av: Redaktionen

Teach for Sweden (TFS) och Skellefteå kommun inleder ett partnerskap.

Samarbetet är rätt i tid:Skellefteå står inför en spännande period med en förväntad stor inflyttning då ett av Europas största batterifabriker ska etablera sig där.

Med fler antal invånare ställs även krav på en ökad kompetensförsörjning inom skola. Samarbetet innebär möjligheten för kommunen att anställa programdeltagare i Teach for Sweden:s ledarskapsprogram som lärare på en skola med stort behov.

”Vi ser samarbetet som en av flera viktiga åtgärder för att säkra kvalitativ kompetensförsörjning på lång sikt”, säger Henrik Bolin, avdelningschef grundskola, om samarbetet.“Våra förväntningar är att vi både från Skellefteå och Teach for Sweden ska kunna skapa en god miljö att växa in i läraryrket där vi är med och samverkar kring framtidens medarbetare.”

Skellefteå säkrar kompetensförsörjningen med hjälp av Teach for Sweden – blir partnerkommunTillsammans med Skellefteå kommun kommer TFSleta efter personer med akademisk bakgrund inom matematik, fysik, kemi, biologi eller teknik som vill byta till läraryrket. Under två år går de ett ledarskapsprogram där de läser in lärarexamen på distans via Luleå tekniska universitetsamtidigt som de undervisar på en högstadieskola.Efter programmetfinns goda framtidsutsikter för programdeltagarnai Skellefteå. “Man ska söka programmet för att få stöd i sin kompetensutveckling och kompetensväxling i en kommun som växer ovanligt kraftigt vilket skapar stora utvecklingsmöjligheter för framtiden”, menar Henrik.

De som villbli lärare i Skellefteå kommun kan söka till Teach for Swedens ledarskapsprogram från och med 1 november 2022 på teachforsweden.se. TFS samarbetar ävenmed ytterligare26 kommuner runt om i Sverige som har behov av nya lärare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>