Marie Blomberg blir ny skolchef
Hem KOMMUNER Marie Blomberg blir ny skolchef

Marie Blomberg blir ny skolchef

Publicerat av: Redaktionen

Marie Blomberg heter den nya skolchefen i Härnösand.

Marie Blomberg blir ny skolchef

Marie Blomberg kommer närmast från en tjänst som skolchef i Dorotea kommun

Hon jobbar nu som skolchef i Dorotea kommun och börjar sin nya tjänst i Härnösand i början av augusti.

Marie Blomberg är 56 år och har en gedigen bakgrund inom skolans värld. Hon har jobbat som lärare, rektor och områdeschef på olika orter i Västerbotten. De senaste åren har hon varit skolchef, först i Malå och nu alltså i Dorotea.

− Det ska bli spännande att jobba i en större kommun. Härnösand är tio gånger större än Dorotea, säger hon.

Hon känner inte till Härnösand så väl men har varit här några gånger förut på grund av släktskap och tidigare studier vid Mittuniversitetet.

− Det verkar vara väldigt trevligt och fint och jag har också fått ett gott intryck av kommunen som organisation. Den känns bra och proffsig. Jag ser fram emot att få vara med och bidra till utvecklingen av skolan i Härnösand, säger Marie Blomberg.

Kommundirektören Lars Liljedahl är mycket nöjd med rekryteringen.

− Vi hade många bra och kompetenta sökande, men i slutänden var vi i rekryteringsgruppen helt eniga om att Marie Blomberg var den starkaste kandidaten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>