STCC inleder samarbete med Aldrig Ensam kring psykisk ohälsa
Hem HÄLSA STCC inleder samarbete med Aldrig Ensam kring psykisk ohälsa

STCC inleder samarbete med Aldrig Ensam kring psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

STCC och den ideella organisationen Aldrig Ensam har inlett ett flerårigt samarbete för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa.
– Arbetet som Aldrig Ensam gör är otroligt viktigt för att sprida kunskap och förståelse kring psykisk ohälsa i samhället och vi ser fram emot att kunna hjälpa till med detta, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi kommer att arbeta aktivt med Aldrig Ensam under 2023 för att sprida deras budskap, så väl på plats under våra tävlingshelger som via våra andra plattformar.

Varje år är det omkring 1500 personer som tar sitt liv, omkring en person var sjätte timme eller fyra personer varje dag.

Aldrig Ensam grundades av den prisbelönta entreprenören Charlie Eriksson som själv hamnade i en djup depression och försökte ta sitt liv.

Nu arbetar Charlie och organisationen med att förbättra kunskaperna hos allmänheten kring psykisk ohälsa, bland annat

STCC inleder samarbete med Aldrig Ensam kring psykisk ohälsa

med ambassadörer som underhållningsduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, e-sportprofilen Emil ”HeatoN” Christensen samt tidigare höjdhopparen Linus Thörnblad.

– Det finns ett stort behov att prata om psykisk ohälsa i samhället och många lider av det i hemlighet, något vi arbetar hårt med att ändra på. Vi är glada över att starta ett samarbete med STCC för att nå en ännu större målgrupp, speciellt då elitsport är en miljö där kulturen många gånger kan vara tuff, säger Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam.

– Vi har hundratusentals människor som möts varje månad via våra digitala kanaler där vi har skapat en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Dessutom hoppas vi att kunna träffa många utövare och åskådare under de STCC-helger som vi kommer att besöka!

En Aldrig Ensam Show kommer att arrangeras tillsammans med STCC under 2023 på en plats som avslöjas senare där Charlie Eriksson och Axel Schylström, en av Sveriges främsta artister och låtskrivare, kommer att föreläsa under en show som trollbinder, utbildar och ger minnen för livet.

Läs mer om Aldrig Ensam här!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>