Våra barns klimat får nu nytt miljonstöd
Hem SKOLPARTNERNATUR & KULTUR Stödet ska hjälpa Våra barns klimat

Stödet ska hjälpa Våra barns klimat

Publicerat av: Redaktionen

Den ideella organisationen Våra barns klimat får för tredje året i rad en miljon kronor av Söderberg & Partners.

Stödet ska hjälpa Våra barns klimat att växla upp sitt pågående arbete för att knuffa Sveriges klimatpolitik i linje med vetenskapen, samt till att engagera fler föräldrar i klimatomställningen.

– Vår organisation drivs av vanliga föräldrar på fritiden. Söderberg & Partners ger oss föräldrakraft och möjliggör att vi blir en röst att räkna med. Genom att bli många som engagerar oss kan vi påverka politiken på riktigt, säger Frida Berry Eklund, talesperson för Våra barns klimat.

Våra barns klimat har fått en miljon kronor av det finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners årligen sedan 2019.

Våra barns klimat får nu nytt miljonstöd

Flicka tittar på sin pappa. / Maskot bildbyrå

Bidraget är en del av Söderberg & Partners hållbarhetsarbete, vars fokus ligger på att bidra till att skapa en tryggare och mer hållbar framtid för barn och ungdomar, med inriktning på insatser kring miljö och utbildning.

– Vi vill bidra till att fler engagerar sig för klimatet, och genom en stabil och långsiktig finansiering kan vi hjälpa Våra barns klimat att växla upp sitt arbete och öka antalet engagerade, säger Gustaf Rentzhog, vd för Söderberg & Partners.

Miljonstödet kommer att finansiera en heltidstjänst som bland annat innefattar kommunikations- och påverkansarbete. I dagsläget är tjänsten fördelad över flertal personer som ingår i Våra barns klimats verksamhetsledning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>