Studora i samarbete med Natur & Kultur – Tar ett steg mot digital helhetslösning för studenter
Hem SKOLPARTNERNATUR & KULTUR Studora i samarbete med Natur & Kultur – Tar ett steg mot digital helhetslösning för studenter

Studora i samarbete med Natur & Kultur – Tar ett steg mot digital helhetslösning för studenter

Publicerat av: Redaktionen

Studora, en digital studieplattform som hittills erbjudit kurslitteratur från Studentlitteratur och Iustus, inleder nu ett samarbete med ännu ett ledande svenskt förlag – Natur & Kultur.

Studieplattformen lanserades under hösten 2022 och erbjuder högskolestudenter kurslitteratur och annat studiestödjande innehåll och verktyg.

Tillsammans vill aktörerna nu fortsätta resan mot att skapa en hållbar och heltäckande digital tjänst som möter studenternas behov.

  •  Det är väldigt roligt att inleda ett samarbete med Natur & Kultur som är samtida och har både djupet och bredden inom ett flertal olika ämnesområden. För Studora innebär det att vi expanderar vårt erbjudande och möter behoven hos studenterna som nu får tillgång till ett ännu större utbud av kurslitteratur på ett smidigt och digitalt sätt, säger Marie Holgersson, Produktchef på Studora.

Samarbetet visar ett gemensamt önskemål om och ansvar för att utveckla studieupplevelsen, med ett alternativ som är både hållbart och tillgängligt. Det viktigaste för båda parter är att vara där studenterna är och skapa förutsättningar för lärande.

  • Vi är glada att Natur & Kultur vill vara med på resan mot att förbättra studieupplevelsen och skapa en naturlig plats för studenter att samlas digitalt. För många studenter är det digitala en självklarhet, men när det kommer till just kurslitteratur har utvecklingen fram tills nu gått långsamt i jämförelse med andra branscher. Vi erbjuder ett brett utbud av kurslitteratur tillsammans med kompletterande studieverktyg såsom poddar, kapitelsammanfattningar och filmer, som hjälper studenterna klara sina studier. Ett stort fokus är själva läsupplevelsen, och att vår plattform ska passa alla oavsett förutsättningar, fortsätter Marie Holgersson.

Natur & Kultur ser samma stora behov av att möta studenterna. Både grund- och gymnasieskola har kommit längre när det gäller det digitala, och nu tar även högskolor och universitet steget.

  • Studora i samarbete med Natur & Kultur – Tar ett steg mot digital helhetslösning för studenter

    Marie Holgersson

    För oss på Natur & Kultur är Studora ett spännande samarbete som gör att fler högskolestudenter enkelt kan få tillgång till sin kurslitteratur. Som ett av de ledande förlagen är det viktigt för oss att finnas där och vara relevanta för studenterna. Idag blir studenter ibland helt utan professionellt framtagen kurslitteratur vilket självklart påverkar studieupplevelsen, och vi är stolta över att nu vara med på resan mot att förändra det, säger Katarina Blomqvist, förlagschef på Natur & Kultur.

Studora är idag en av få studieplattformar som erbjuder svensk kurslitteratur till uthyrning, och under hösten är siktet inställt på att erbjuda över 600 titlar. Detta är tre gånger så mycket sen starten i höstas, och målet är nu att kontinuerligt fortsätta växa för att förändra studenternas vardag till det bättre.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>