Hem Event Studenter och anställda på Volvo IT löser problem tillsammans

Studenter och anställda på Volvo IT löser problem tillsammans

Publicerat av: Redaktionen

Studenter och anställda på Volvo IT arbetar tillsammans i grupper för att lösa olika produktionsnära problem.

Det är upplägget för det hackaton som Högskolan och Volvo it arrangerar tillsammans den 14 och 15 november.

Studenter och anställda på Volvo IT löser problem tillsammans

András Márki på Högskolan i Skövde håller ihop arbetet med det hackaton som Högskolan arrangerar tillsammans med Volvo IT.

Den 14 och 15 november träffas studenter från Högskolan i Skövde och anställda från Volvo IT för att lösa problem tillsammans. Studenterna och de Volvoanställda träffas inom ramen för ett så kallat ”hackaton” som arrangeras av Högskolan i Skövde och Volvo IT.

I grupper kommer studenterna och Volvo-medarbetarna ta sig an riktiga verksamhetsnära utmaningar som är hämtade från Volvobolagens olika verksamheter.

– Genom att lösa riktiga utmaningar från Volvos fabriker så får studenterna inblick i Volvos verksamhet.

De lösningar lagen kommer fram till kan sen komma att få direkt inverkan på det dagliga arbetet i fabrikerna, säger András Márki som är adjunkt i Informationsteknologi på Högskolan i Skövde och en av arrangörerna.

Hackatonet är en tävling där en jury bedömer de olika lagens lösningar baserat på flera olika kriterier. Arrangemanget vänder sig till studenter inom områdena data och IT, dataspelsutveckling, ingenjör och teknik samt biovetenskap. Hela hackatonet hålls på innovationsarenan Assar, en passande plats eftersom Assar i sig själv är resultatet av samverkan mellan bland annat Volvobolagen och Högskolan i Skövde.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>