Vårterminen startar i förskola och grundskola
Hem Kommuner Vårterminen startar i förskola och grundskola

Vårterminen startar i förskola och grundskola

Publicerat av: Redaktionen

När vårterminen startar har kommunens förskolor, grundskolor och fritidshem verksamhet som vanligt.

Det innebär att barn och elever har undervisning på plats i förskolans och skolans lokaler.

– Vi bevakar hela tiden utvecklingen av covid-19 och samtliga rektorer och chefer har fått i uppdrag att uppdatera sina riskbedömningar och vidta de åtgärder som krävs. Eftersom förskolor och skolor har olika förutsättningar kan det se olika ut på olika enheter när det gäller till exempel schemaläggning, möten, besök och hämtning och lämning, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan.

Vårterminen startar i förskola och grundskolaSom en extra förebyggande åtgärd görs under januari anpassningar kring simundervisning och modersmålsundervisning, som är verksamheter där elever från olika skolor blandas eller där elever möter allmänheten. Anpassningarna innebär att all simundervisningen pausas och att modersmålsundervisning för årskurs 7-9, där elever från olika skolor ingår i modersmålsgruppen, genomförs på distans.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>