Swedish Edtech Industry ny partner till SETT
Hem NYHETER Swedish Edtech Industry som ny partner till SETT

Swedish Edtech Industry som ny partner till SETT

Publicerat av: Redaktionen

SETT stärker nu positionerna genom att knyta fler samarbetspartners till Sveriges största mötesplats för den svenska skolan när branschorganisationen för edtech nu ansluter som partner.

Vi lever i en starkt föränderlig värld, där arbetsliv stöps om och branscher som service, transport och handel genomgår en snabb digital transformation.

Nya beteenden etableras och hela yrkesgrupper behöver nya och andra kunskaper, kompetenser och kvalifikationer. Digital kompetens är ett rörligt mål och och utvecklas hela tiden. För elever, lärare och skolledare.

“Som branschorganisation verkar vi för att Sverige ska vara ledande i att både använda och utveckla den digitala teknologi som möjliggör och stärker det livslånga lärandet och oss som kunskapsnation. På SETT lyfter vi kraften i den formella utbildningen som en viktig utgångspunkt i det livslånga lärande där vår förmåga att utveckla kunskap, kompetens och kvalifikationer är avgörande för vår konkurrenskraft. För att utvecklas och nå en likvärdig utbildning för alla måste vi skapa arenor där en medveten samverkan mellan forskning, profession och edtechföretag sker. Partnerskapet med SETT är en sådan arena.” – Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry

Swedish Edtech Industry ny partner till SETT

Publikbild från SETT 2022

Därmed ansluter Swedish Edtech Industry till partnergruppen som tidigare består av Skolverket, Sollentuna kommun, Uppsala kommun och Internetstiftelsen.

”Branschorganisationen för edtech i Sverige jobbar strategiskt med kvalitetsutveckling både nationellt och internationellt för att stärka förutsättningarna i svensk skola kring digital kompetens.”

”Vi ser fram emot ett samarbete där vi tillsammans kan driva samtalet om professionens kompetensutveckling och vikten av det livslånga lärandet” – Micaela Jonsson, Program Manager på Easyfairs

SETT står för “Scandinavian Educational Technology Transformation” och genomförs på Kistamässan den 18-20 april 2023. Mötesplatsen samlar årligen drygt 10 000 utvecklingsdrivna lärare, fritidslärare, förskollärare, utvecklingsledare, rektorer, pedagoger och skolchefer för erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och kompetensutveckling.

Swedish Edtech Industry är en ideell förening och branschorganisation som verkar för att Sverige ska vara ledande i att använda och utveckla den digitala teknologi som möjliggör och stärker det livslånga lärandet och oss som kunskapsnation. Föreningen driver kvalitetsfrågor och verkar för en fri och sund marknad, som säkerställer innovation och tillväxt samt bygger kunskap i och utanför nätverket. Branschföreningen vänder sig till edtech-bolag som verkar på hela den svenska utbildningsmarknaden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>