Tekniska stänger tillfälligt – ökar sin digitala närvaro

Från och med måndag den 23 mars stänger Tekniska tillfälligt sin publika verksamhet.

Tekniska stänger tillfälligt – ökar sin digitala närvaro 1Museet som i helgen öppnar den nya utställningen Hyper Human fokuserar istället på att flytta fler upplevelser till digitala kanaler.

Under onsdagen meddelade flera av centralmuseerna att de stänger sin publika verksamhet, och nu har även styrelsen för Stiftelsen Tekniska museet fattat beslut om stängning från och med måndag 23 mars och tills vidare.

Tekniskas nya utställning Hyper Human som handlar om människans allt närmare relation med tekniken har premiär på lördag och kommer alltså att visas under helgen med gällande besökarrestriktioner på max 500 besökare samtidigt på museet.

Utställningen kommer sedan att visas i 3–5 år och under stängningen flyttar museet fokus till att ta besökarupplevelsen till digitala kanaler.

Alla de som har årskort till Tekniska museet kommer att få de förlängda motsvarande den tid som museet hålls stängt.

Tekniska museet är en privat stiftelse som utöver ett statligt anslag på ca 40% i stor utsträckning är beroende av entréintäkter, eventverksamhet mm. Införda, och viktiga åtgärder, för att minska smittspridning har i princip gjort att museibesöken helt upphört i hela sektorn. Det innebär stora ekonomiska konsekvenser för verksamheten. Åtgärder för att kraftigt minska kostnaderna har vidtagits och förberedelser för korttidspermitteringar har inletts.