Hem NYHETER Tele2 och Prinsparets Stiftelse inleder samarbete för tryggare nätvardag för barn – lanserar plattform för föräldrar

Tele2 och Prinsparets Stiftelse inleder samarbete för tryggare nätvardag för barn – lanserar plattform för föräldrar

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Tele2 och Prinsparets Stiftelse en ny plattform för att stödja föräldrar i deras relation till barns liv på nätet.

Prinsparets Stiftelse har sedan tidigare utbildningsplattformen Lajka, som tillhandahåller skolmaterial med fokus på att skapa en tryggare nätvardag för barn.

Nu utökas Lajka med en ny föräldrasajt med information och hjälpmedel för föräldrar.

Tele2 och Prinsparets Stiftelse inleder samarbete för tryggare nätvardag för barn – lanserar plattform för föräldrar

Tele2s rapport ”Barn och unga på nätet 2020” visar att mer än vartannat barn har upplevt något läskigt på nätet, samtidigt som många föräldrar uppger att de vet för lite om sina barns digitala liv.

Det var med den insikten som Tele2 och Prinsparets Stiftelse bestämde sig för att inleda ett samarbete för att tillsammans hitta sätt att långsiktigt stärka barns trygghet online. Nu lanserar man tillsammans den nya föräldrasektionen på Lajka med material för föräldrar, om hur vuxna kan engagera sig i barnens vardag på nätet.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Prinsparets Stiftelse, som också brinner för barns trygghet online. Livet på nätet är på många sätt fantastiskt för barn, en plats att upptäcka nytt och lära sig om världen. Men samtidigt finns det tyvärr innehåll som kan kännas läskigt och obehagligt, och därför är det viktigt att föräldrar blir bättre på att tala med sina barn om deras tankar och upplevelser, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

Till Lajkas föräldrasajt kan föräldrar vända sig för att hitta svar på allt ifrån hur man kan prata med sitt barn om obehagliga saker på nätet, till information om hur man kan hantera skärmtid. Dessutom kan föräldrar testa sig i ett quiz, och fördjupa sig i de juridiska skyldigheterna och rättigheterna man har som förälder i relation till sina barns liv på nätet.

Tele2 och Prinsparets Stiftelse inleder samarbete för tryggare nätvardag för barn – lanserar plattform för föräldrar 2

Barns liv pa natet

– Vi är oerhört stolta och glada över att kunna presentera denna gemensamma satsning med Tele2.  Barn lever sina liv lika mycket online som offline och vi vet att det är många föräldrar som gärna vill prata med sina barn om livet på nätet, men inte riktigt vet hur. Vi hoppas därför att denna satsning ska kunna vara ett hjälpmedel för många och bidra till fler samtal samt en tryggare nätvardag för våra barn och unga, säger Kim Waller, Generalsekreterare vid Prinsparets Stiftelse.

Precis som Lajkas stödmaterial för undervisning är den nya föräldrasajten kostnadsfri och tillgänglig för alla föräldrar och vuxna i närhet av barn som spenderar tid på nätet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>