Retrofrossa när Stockholms Spelmuseum flyttar in på Tekniska
Hem Efter plugget Retrofrossa när Stockholms Spelmuseum flyttar in på Tekniska museet

Retrofrossa när Stockholms Spelmuseum flyttar in på Tekniska museet

Publicerat av: Redaktionen

Mängder av retrospel, legendariska konsoler och nostalgifyllda föremål från gaminghistorien får ny plats i rampljuset när Stockholms Spelmuseum flyttar in på Tekniska museet.

Stockholms Spelmuseum öppnade hösten 2016 i en källarlokal på Markvardsgatan i Stockholm, och blev snabbt ett favoritställe för alla som älskar spel.

Sedan pandemin 2020 har museet varit stängt för besökare, men nu är det äntligen dags för den unika samlingen att visas upp igen.

Med klassiska spelmaskiner, kringutrustning och andra spelrelaterade föremål får nu Tekniska museets utställning ett rejält tillskott av spelnostalgi när Stockholms Spelmuseum flyttar in i Play Beyond Play – en av Tekniska museets mest populära utställningar.

– Vi är oerhört glada att Stockholms Spelmuseum får nytt liv på Tekniska museet. Vårt mål har alltid varit att få fler människor att upptäcka den fantastiska spelhistorien – oavsett ålder, bakgrund och erfarenhet – och på Tekniska når vår samling en ännu bredare publik, säger Tobias Bjarneby på Stockholms Spelmuseum.

Retrofrossa när Stockholms Spelmuseum flyttar in på TekniskaBland föremålen som ställs ut samsas ikoniska klassiker som Nintendo Entertainment System, Commodore 64 och Sega Mega Drive med obskyra rariteter som Apples Pippin och Nintendos Virtual Boy – men också moderna konsoler som Playstation och Xbox.

Förutom att beundra föremålen från Stockholms Spelmuseum får besökare också möjligheten att prova på några av spelhistoriens mest älskade klassiker på museets nybyggda arkadmaskiner med spelen Pac-Man, Frogger, Bubble Bobble och Donkey Kong.

– Play Beyond Play är en av våra mest populära utställningar på Tekniska, och med den fantastiska samlingen av föremål från Stockholms Spelmuseum får våra besökare återse sina älskade spelmaskiner från förr och dela sina bästa spelminnen med barn och barnbarn, säger Linda Sandberg, projektledare, Tekniska museet.

Play Beyond Play är Tekniska museets ambitiösa satsning på dataspelsvärlden och sträcker sig över ett helt våningsplan med över 1 000 kvadratmeter. Här bjuds besökare att kliva in och utforska spelvärlden tillsammans.

Utställningen Play Beyond Play och Tekniska museet är öppet varje dag kl 10 till 22.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>