Thoren Business School Malmö utökar möjligheterna till utbytesstudier utomlands
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Thoren Business School Malmö utökar nu möjligheterna till utbytesstudier utomlands

Thoren Business School Malmö utökar nu möjligheterna till utbytesstudier utomlands

Publicerat av: Redaktionen

Först Japan, nu Indien.

Thoren Business School Malmö fortsätter knyta kontakter med skolor och öppnar upp för fler samarbeten utomlands.

Hösten 2022 inledde Thoren Business School Malmö ett samarbete med ett japanskt gymnasium och nyligen påbörjades nästa samarbete när representanter från Malmöskolan besökte New Delhi och den nya samarbetsskolan Seth Anandram Jaipuria School som bedriver verksamhet i alla åldrar, från förskole- till universitetsnivå.

Både elever och lärare hade stora förväntningar inför resan till Indien.

– I Indien har de en väldigt holistisk syn på eleverna – att man ser hela eleven – och vi är väldigt intresserade av hur de gör det i praktiken och om vi kan använda deras tankar här hemma. Vi vill också samarbeta kring entreprenörskap och andra ämnen där vi kan bedriva undervisning tillsammans, säger John Sennström, lärare samt ansvarig för internationaliseringsfrågor och fortsätter:

– Vi ska göra så mycket som möjligt för ett framtida samarbete, så att vi kan skicka elever dit och de även kan komma hit och besöka oss.

Under de fullspäckade dagarna i Indien fick skolans representanter besöka olika skolor, undervisa elever, göra studiebesök på fabriker och näringsliv samt uppleva den indiska kulturen. Och så klart blev det en hel del utbyte av tankar gällande pedagogik.

– Lärare hade förberett frågor som de ställde till oss och visade intresse för vilka skillnader i utbildningssystemen de tror kan finnas. Bland annat har betydelsen av hemläxor diskuterats, berättar Daniella Ulusoy, biträdande rektor på Thoren Business School Malmö.

Thoren Business School Malmö utökar möjligheterna till utbytesstudier utomlandsFrån Malmö ut i hela världen

Utöver samarbetet i Indien har Thoren Business School Malmö fler järn i samarbetselden. Skolan blev nyligen ackrediterad av Erasmus+, vilket innebär att man kan inleda utbyten med olika skolor runtom i Europa. Med anledning av detta deltog John Sennström nyligen i ett samarbetsseminarium i Dublin tillsammans med lärare från hela världsdelen med syfte att knyta kontakter med europeiska skolor.

Varför är det viktigt med internationella samarbeten?

– Sverige är en väldigt liten del av världen. För att kunna stärka vår businessprofil på skolan är det viktigt att vi bli mer internationella. Vi måste få ett internationellt perspektiv på hur affärer bedrivs samt en vidgad världssyn. Och sedan finns det ju en mängd andra fördelar också: vi kan lära oss av varandra om skolkulturer och hur man undervisar – allt från pedagogik till synen på övriga aktiviteter utanför skolan, frågor som rör jämställdhet och miljöfrågor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>